Τα εμφράγματα πολλών οπαδών της Γιουνάιτεντ αποφεύχθηκαν με το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή κόντρα στη Θέλτα, αλλά τελικά ο στόχος για τους «κόκκινους διαβόλους» επετεύχθη.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προηγήθηκε, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, αλλά κάθισε ανεξήγητα στο γκολ του Φελαϊνί από το 17'. Η Θέλτα από την άλλη δεν είχε τίποτα να χάσει, ισοφάρισε στο 86' με κεφαλιά του Ρονκάλια, βάζοντας... φωτιά στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο η ανατροπή δεν έγινε ποτέ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1), η Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Europa League, εκεί που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από 6 χρόνια, με αντίπαλο τον Άγιαξ και επιπλέον θα έχει την τελευταία διέξοδο για να επιστρέψει στο Champions League.

Το ματς

Όλα έδειχναν ιδανικά προκειμένου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει ένα ήσυχο βράδυ κόντρα στη Θέλτα, αφού εκτός από το ότι είχε το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς στο «Μπαλαΐδος», κατάφερε μόλις από το 17' να ανοίξει το σκορ, τη στιγμή μάλιστα που οι Ισπανοί έδειχναν ότι δεν είχαν επηρεαστεί από την έδρα του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Ράσφορντ από εκτελεστής στον πρώτο αγώνα, έγινε δημιουργός και με υπέροχη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ για τον Φελαϊνί, που με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό και σε αυτό το παιχνίδι, Σέρχιο Άλβαρεθ.

Ουσιαστικά, αυτή ήταν και η ιστορία του α' ημιχρόνου, αφού η Γιουνάιτεντ άρχισε να παραχωρεί την κυκλοφορία της μπάλας στη Θέλτα, αφού πλέον γνώριζε ότι πολύ δύσκολα οι Ισπανοί θα μπορούσαν να βάλουν δύο γκολ σε μια κλειστή άμυνα.

Το β' μέρος αποτέλεσε μια φυσική συνέχεια του τρόπου που ολοκληρώθηκε το α' 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι περίμεναν την ευκαιρία τους να πετύχουν ένα γκολ από κόντρα επίθεση ή από στημένη φάση και λίγο έλειψε στο 49' να φτάσει στο 2-0, αλλά ο Σέρχιο Άλβαρεθ απέκρουσε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Μικιταριάν.

Όλα αυτά μέχρι το 60', όταν η Θέλτα άρχισε να βγαίνει από το... καβούκι της, αφού πλέον δεν είχε απολύτως τίποτα να διακινδυνεύσει, πόσω μάλλον κόντρα στο φαβορί του ζευγαριού. Στο 58' ο Γκουιντέτι έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή προς την εστία του Ρομέρο, με τον Αργεντινό γκολκίπερ να στέκεται τυχερός, αφού η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι.

Ήταν η μοίρα, όμως του πρώην άσου της Μάντσεστερ Σίτι να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο 75' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Γαλιθιάνους, όταν έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά και πάλι δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας.

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 86'. O Μπογκοντά έβγαλε τη σέντρα, ο Ρονκάλια βρήκε την μπάλα, απλά για να τη βρει, αφού δεν είχε οπτικό πεδίο προς το τέρμα και τελικά χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας το 1-1 και βάζοντας στην... πρίζα όλο το «Ολντ Τράφορντ». Όλα όμως τέλειωσαν οριστικά στο 96'...

Ο Γκουιντέτι σε μια σύγχυση στην περιοχή της Γιουνάιτεντ -που έπαιζε χωρίς τον Μπαϊγί λόγω αποβολής- δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία των γηπεδούχων και έτσι το 1-1 παρέμεινε και η ομάδα του Μάντσεστερ πανηγύρισε την πρόκρισή της.

Πλην του Μπαϊγί αποβλήθηκε και ο Ρονκάλια στην ίδια φάση, λόγω κοκκορομαχίας των δύο κεντρικών αμυντικών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Αντέρ Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86' Ρούνεϊ), Μικιταριάν (77' Κάρικ), Ράσφορντ (89' Σμόλινγκ).

Θέλτα: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Τζόνι, Ραντόγια (68' Μπογκοντά), Πάμπλο Ερνάντες, Βας (46' Τζοζαμπέντ), Ιάγκο Άσπας, Σίστο (80' Μποβέ), Γκουιντέτι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube