Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της σεζόν και… βάλε έκανε σμπαράλια την Εφές με 95-69. Κι αν ο Ντάριλ Μέικον συγκεντρώνει δικαίως τα «φώτα» οργιάζοντας με 34 πόντους με 9/12 τρίποντα, αλλά δεν καθόρισε μόνος του το αποτέλεσμα. Ο κόουτς της εξέδρας… αναλύει:

Μέικον, ο… προφανής πρωταγωνιστής: Ο Ντάριλ Μέικον έκανε το ματς της ζωής του πιστοποιώντας πως είναι τρομερή φόρμα. Είχε 34 πόντους με 9/12 τρίποντα, έκοβε τα πόδια της Εφές σε κάθε προσπάθεια να αναθαρρήσει, ενώ είχε την ωριμότητα να σερβίρει και 3 ασίστ, αλλά και να παίξει κάποιες καλές άμυνες, κυρίως στον Λάρκιν. Είναι η βραδιά που τον ανεβάζει level στην Ευρωλίγκα.

Όλα ξεκίνησαν από… πίσω: Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός έβαλε 95 πόντους στην Εφές, αλλά τα θεμέλια της νίκης ήρθαν από την άμυνα. Οι «πράσινοι» πίεσαν απρόσμενα καλά στην μπάλα, έκλεψαν μπάλες, δυσκόλεψαν σουτ και πάσες και οδήγησαν την αντίπαλό τους σε 22/67 σουτ (16/41 δίποντα και 6/26 τρίποντα).

Οι… two-way Παπαγιάννης και Σαντ-Ρος: Η δόξα πάει στον Μέικον, αλλά Παπαγιάννης και Σαντ-Ρος έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση φέτος. Ο πρώτος σκέπασε τα καλάθια, έπαιξε τρομερές άμυνες στο ζωγραφιστό αλλά και στην περίμετρο, ενώ επιτέλους τροφοδοτήθηκε σωστά. Ο δεύτερος έβγαλε τρομερή ενέργεια, κάλυψε τα λεπτά που δεν μπορούσε να πάρει ο Παπαπέτρου λόγω ενοχλήσεων και πρόσφερε και σκορ.

Οι αφανείς ήρωες: Η τριάδα που προαναφέραμε, μαζί με τον Νέντοβιτς, κέρδισε τα εύσημα. Όμως ο Παναθηναϊκός πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες του. Ακόμη και οι άρρυθμοι επιθετικά Πέρι και Έβανς πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια στο αμυντικό κομμάτι δείχνοντας πως οι διακριθέντες δεν είναι μόνο αυτοί που «γράφουν» πολλούς πόντους.

Τα νεύρα του Αταμάν στοίχισαν: Τι τρέχει με την Εφές; Στο 1-5 πλέον, με αποκαρδιωτικό πρόσωπο και έναν Εργκίν Αταμάν να ζημιώνει την ομάδα του. Στο 57-45 και με την Εφές μέσα στο ματς, ο Τούρκος τεχνικός πήρε δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και μέσα σε λίγα λεπτά η διαφορά εκτοξεύτηκε και το ματς τελείωσε. Κάτι φταίει στην Εφές και δεν είναι σίγουρα η απουσία του Μίσιτς ή του Ντάνστον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»