Πληγωμένος από την επίθεσή του και τα λάθη του, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε για άλλη μία φορά φέτος το κακό του πρόσωπο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 76-69 από τη Ζαλγκίρις και δίνοντάς της παράλληλα την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο της ροζ φύλλο στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν στο ματς…

Επίθεση… τρικυμία: Πριν από το τζάμπολ, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του μία καλή ευκαιρία για να πάρει το «διπλό» στο Κάουνας. Η Ζαλγκίρις είναι από τις χειρότερες ομάδες μέχρι στιγμής στη φετινή Ευρωλίγκα και δεν μπορεί να πει κανείς ότι χρειάστηκε να πιάσει το… πικ της απόδοσής της για να πάρει το ροζ φύλλο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 4-0 στα δύο λεπτά και μετά το… χάος. Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη, οι παίκτες του Πρίφτη κυνηγούσαν στο σκορ, με τον «ηρωικό» Μέικον να προσπαθεί να τους κρατήσει. Σαν μην υπήρχε επιθετικό πλάνο από το «τριφύλλι» και η απόδειξη ήταν η μόλις ΜΙΑ ασίστ στα πρώτα 18 λεπτά. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με τρεις τελικές πάσες από τους παίκτες του Πρίφτη.

Εκτός από τον Μέικον… κανείς: Για πολλοστή φορά μέσα στη σεζόν, ο Ντάριλ Μέικον κρατούσε επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ προσπαθούσε σχεδόν μόνος του απέναντι στην άμυνα της Ζαλγκίρις, χωρίς να έχει συμπαραστάτες, τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους. Ο επόμενος διψήφιος ήταν ο Παπαπέτρου με 10π., αλλά με 5/9 βολές και το… απογοητευτικό 2/13 σουτ. Οι «πράσινοι» έπαιζαν χωρίς συγκέντρωση σχεδόν σε όλο το ματς και αυτό επιβεβαιώνεται αφενός από τις 13 ασίστ, με ισάριθμα λάθη και αφετέρου από τις 19/28 ελεύθερες βολές και τα 12/32 δίποντα και 8/24 τρίποντα.

Τιμωρήθηκε σχεδόν κάθε… πράσινο λάθος: Τα 13 λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός είναι πολλά, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένας υπέρογκος αριθμός. Από την άλλη, η Ζαλγκίρις έκανε 9. Ωστόσο, αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι ήταν η αξιοποίηση. Οι Λιθουανοί «τιμώρησαν» τα λάθη του Παναθηναϊκού, παίρνοντας 18 πόντους από αυτά, με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη από την άλλη να κερδίζουν μόλις… 9 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube