Ο βετεράνος σέντερ του ΝΒΑ, επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του draft το 1992 από τους Μάτζικ και επί της ουσίας άρχισαν οι μέρες δόξας και καταξίωσης για το Ορλάντο. Δηλαδή άλλαξαν άρδην τα δεδομένα σε σύγκριση με την προ-Σακίλ εποχή, όταν η ομάδα επιχειρούσε να βρει τα πατήματα της, χωρίς αποτέλεσμα. Το 1993 αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς έχοντας μέσο όρο 23.4 πόντους, 13.9 ριμπάουντ και 3.5 κοψίματα !




Τη σεζόν 1993-1994 οδήγησε το Ορλάντο στα πλέι οφς για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του (συμμετείχε στο ΝΒΑ για πρώτη φορά τη σεζόν 1989/1990), ενώ την επόμενη χρονιά σαν δεύτερος σκόρερ του ΝΒΑ με 29.3 πόντους οδήγησε τους Μάτζικ στους τελικούς πρωταθλήματος απέναντι στους Ρόκετς, όμως η σειρά έληξε άδοξα με 4-0 και δεν κατάφερε να κατακτήσει το «δακτυλίδι». Την επόμενη σεζόν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τα τελικά της Ανατολής, όπου ηττήθηκε με 4-0 από τους Μπουλς, που επέστρεψαν στην κορυφή.



Αργότερα ο Σακίλ Ο' Νιλ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ, όμως το… νερό είχε μπει στο αυλάκι από το Ορλάντο, που το βοήθησε να υπάγεται σαν μια υπολογίσιμη δύναμη πλέον, αλλά επωφελήθηκε και ο ίδιος από την παρουσία του στους Ματζικ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube