Καθησυχαστικός για το μέλλον της ΑΕΚ, αν και δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Νικολάου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ χαρακτήρισε την απόφαση αποχώρησης από το Eurocup δύσκολη και με γνώμονα την ηρεμία της ομάδας, καθώς δεν έκρυψε πως το θέμα της μη έκδοσης δελτίων και όχι μόνο είχαν φέρει αναστάτωση στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Νικολάου μίλησε στον Τόλη Κοτζιά για:

-την απόφαση απόσυρσης από το Eurocup: «Είναι μια απόφαση που ήρθε μετά από πολλή σκέψη. Υπήρχαν μέρες που δεν κοιμηθήκαμε από την προσπάθεια να βρούμε μία λύση. Προκειμένου να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, γιατί όλοι στην ομάδα είχαν μία ανησυχία, πήραμε αυτή την απόφαση. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή».

-τους λόγους που αποσύρθηκε η ΑΕΚ από το Eurocup: «Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση αυτή για πάρα πολλούς λόγους κι όχι ελαφρά τη καρδία. Τους γνωστοποιήσαμε αυτούς τους λόγους μέσω επιστολής του Μάκη Αγγελόπουλου και στην Ευρωλίγκα. Ένας από τους λόγους ήταν το μπλόκο στα δελτία, που προκαλούσε ένα πρόβλημα στη συνοχή και την ηρεμία της ομάδας».

-την αρχική επιλογή να παίξει η ΑΕΚ στο Eurocup: «Εμείς θέλαμε να παίξουμε στη διοργάνωση των δυνατών, αλλά αυτή η διοργάνωση άρχισε να φυλλορροεί. Έφυγαν οι Ιταλοί, ίσως φύγουν κι άλλοι. Υπάρχουν ακόμη δικαστικές διαμάχες, είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι γίνεται, αλλά τα δικαστήρια μπορούν να πάνε μακριά και η ομάδα πρέπει να πάει ήρεμη στην προετοιμασία στη Σλοβενία. Πλέον η κατάσταση εκτονώνεται και η ομάδα προχωρά».

-το αν θα εκδοθούν πλέον τα δελτία: «Ρωτήστε την ομοσπονδία, όχι εμάς. Πλέον δεν συντρέχει λόγος να μην υπάρχει απαγόρευση έκδοσης δελτίων και φαντάζομαι πως θα εκδοθούν πλέον».

-το αν θα παίξει η ΑΕΚ στο FIBA Champions League: «Τη στιγμή αυτή η απόφαση είναι πως η ομάδα είναι εκτός Eurocup. Για οτιδήποτε άλλο θα δούμε τις επόμενες μέρες. Η διοίκηση θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί».

-τη διαμάχη μεταξύ FIBA-Euroleague: «Επειδή μόνο εμείς από την Ελλάδα βιώσαμε στο πετσί μας, θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη και στο μπάσκετ. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Όλο το διάστημα αυτό υπήρχαν αντίστοιχες διεργασίες και στην UEFA, απλώς εκεί προφανώς είναι πιο διαλλακτικοί άνθρωποι και βρήκαν τις λύσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λύγισε τη Μύκονο και έκλεισε με θετικό τρόπο την πορεία του τουρνουά του Αγρινίου ο Βίκος

«Παραπάνω από ομάδα. Οικογένεια»: Η ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2026-27

ΣΕΦ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ΕΠΣ Πειραιά από το Πρωτοδικείο

Ζέρβας: «Αυτά κρατάει ο Ολυμπιακός από την Κύπρο - Τα πρώτα συμπεράσματα για Μοντέρο, Εντιάι και ΜάκΙνταϊρ»

Πετρίδης: «Υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έπνιγε τον αντίπαλο - Ο Μπόνγκα ίσως γίνει η πιο κομβική μεταγραφή»

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των «κίτρινων» στον πάγκο: Η παρακάμερα του αγώνα μεταξύ Άρη και Ερυθρού Αστέρα

Τσιάρας: «Στόχος του ΠΑΟΚ να παίξει στη Euroleague - Δεν θέλουμε τους επτά ξένους, στηρίζουμε τον Έλληνα παίκτη»

Νέα εποχή στις ακαδημίες του Άρη με αναπτυξιακή ομάδα τον ΑΣ Πανόραμα

Ολυμπιακός: Προτεραιότητα οι κάτοχοι διαρκείας της σεζόν 2025/26 για να εξασφαλίσουν θέση στο νέο ΣΕΦ!

Το κάλεσμα Φρανσίσκο για το «Π. Γιαννακόπουλος»: «Ανυπομονώ να σας δω σπίτι μας»

TAGS: A.E.K.