Οι φίλαθλοι της ομάδας του λιμανιού στέκονται δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί θυμούνται και αναγνωρίζουν ότι μόνο αυτός στάθηκε δίπλα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010. Κανείς άλλος δεν εμφανίστηκε εκείνη την δύσκολη ώρα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρος στις θέσεις του απέναντι στα όσα συνέβησαν φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πήρε από την πρώτη στιγμή θέση για τον στόχο που είχε η “εξυγιαντική” προσπάθεια και ο οποίος δεν ήταν άλλος από την εξόντωση της ομάδας του λιμανιού. Τούτο είχε φανεί από το περασμένο καλοκαίρι ή καλύτερα για να ακριβολογούμε από την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Είναι επίσης προφανές πως κάποιοι δεν αρκούνταν στην εξόντωση του Ολυμπιακού και γι' αυτό το λόγο προσπάθησαν και προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στον μεγαλομέτοχο των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θέλησαν να χτυπήσουν και τον διοικητικό ηγέτη των πρωταθλητών Ελλάδος. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που θέλουν να παρουσιάσουν μια εικόνα καταστροφής για τον Ολυμπιακό, αλλά προφανώς δεν μπορούν να γίνουν πιστευτοί από κανέναν φίλαθλο της πειραϊκής ομάδας. Κι όταν λέμε από κανέναν εννοούμε από κανέναν. Τελεία και παύλα. Όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να προκαλέσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό και τον ισχυρό άνδρα των πειραιωτών, είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος της ομάδας του λιμανιού είναι στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πιστεύει άραγε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει, όπως αυτοί ισχυρίζονται, στην καταστροφή μετά από την φετινή χρονιά;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δίπλα στον Μαρινάκη γιατί πολύ απλά και αυτός στάθηκε δίπλα στον Ολυμπιακό, όταν δεν πήγαινε κανένας για να βοηθήσει την δύσκολη ώρα. Γιατί η ώρα ήταν όντως δύσκολη κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Όταν το καλοκαίρι του 2010 ο Μαρινάκης πήγε για να αναλάβει τον σύλλογο από τον Κόκκαλη, ήξερε πολύ καλά ότι υπήρχαν χρέη που έπρεπε να ρυθμιστούν. Ήταν πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι γνωστά και δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν. Τα πλήρωσε κι έβαλε κι άλλα τριάντα το πρώτο καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας. Εβδομήντα εκατ. ευρώ σε τέτοια περίοδο κρίσης δεν τα έδωσε κανένας επιχειρηματίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Ο Μαρινάκης τα έδωσε.

Τα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός, εφτά συνεχόμενα, τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες που πέτυχε, την αναβάθμιση του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου δεν τα έχει ονειρευτεί ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τα έζησε γιατί είναι η πραγματικότητα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν την δική τους πραγματικότητα είναι δικό τους θέμα. Πολλοί θα ήθελαν όμως να ζουν την πραγματικότητα του Ολυμπιακού και όχι την δική τους εικονική θεώρηση των πραγμάτων.

Οφείλουν όμως να γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός δεν θα βρεθεί στην πολύ δύσκολη θέση που βρέθηκαν άλλες ομάδες. Γιατί είναι πολύ απλό αυτό που σκέφτεται ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών. Όσο και αν κάποιοι συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον του κι εναντίον του συλλόγου, δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Καλό λοιπόν είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού να αισθάνονται σίγουροι για το μέλλον της ομάδας τους. Είναι ποτέ δυνατόν να πάρουν οι ερυθρόλευκοι την “κάτω βόλτα” επειδή θα χάσουν ένα πρωτάθλημα τα τελευταία οκτώ χρόνια; Οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και οι (πολλοί) αντίπαλοι του να είναι σίγουροι για ένα πράγμα. Ο Μαρινάκης είναι πρώτα απ' όλα οπαδός του Ολυμπιακού και μετά μεγαλομέτοχος. Με ότι αυτό συνεπάγεται για όσα έχει κάνει για την ομάδα του λιμανιού, τα οκτώ χρόνια που θα κλείσει το καλοκαίρι στην διοικητική ηγεσία του συλλόγου.

Και για να μη νομίζουν κάποιοι στην ΟΥΕΦΑ ότι ο Ολυμπιακός θα λυγίσει ή δεν θα δώσει μάχες, καλό θα είναι να θυμούνται πως αυτή η ομάδα για να δίνει μάχες γεννήθηκε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»