Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, λέει ο λαός. Κάπως έτσι έχει βγει και το όνομα του Νικ Κύργιος, ο οποίος δεν θεωρείται και το καλύτερο παιδί στα γήπεδα. Γι’ αυτό και πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας του κόντρα στον Ράντεκ Στέπανεκ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλετον, ο διαιτητής τον προειδοποίησε: «Πρόσεχε την γλώσσα σου και φρόντισε η ρακέτα να παραμείνει στο χέρι σου».

Τι κι αν το πε, τι κι αν δεν το πε. Λίγη ώρα αργότερα, συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του 3ου σετ, αναφώνησε «Σκ@τ@!» καθώς έχασε ένα τάι μπρέικ. Ο διαιτητής, Μο Λαϊάνι, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στο είδος του, του έκανε προειδοποιητική παρατήρηση, γεγονός που δεν ίδρωσε ούτε το αυτί του Κύργιος: «Θέλω να μου πεις τι είπα», του απάντησε, αλλά ο ρέφερι αρνήθηκε να επαναλάβει την λέξη από το μικρόφωνο.

Ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου για το αν όντως χρησιμοποίησε «απρεπή» λέξη, ο 21χρονος τενίστας είπε: «Δεν ξέρω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα την έχουμε ξεστομίσει».

Ευτυχώς το ταλέντο του και ειδικά αυτή η φάση, επισκίασαν το γεγονός και «ανάγκασαν» το κοινό να τον αποθεώσει.




Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κύργιος επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 6-3, 6-7, 6-1) του Τσέχου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube