Αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική του σε ό,τι αφορά το ελεύθερο εμπόριο άφησε την Τρίτη ο κινέζος πρωθυπουργός.

Χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Λι Κετσιάνγκ σχολίασε δηκτικά ότι «είναι λάθος να κατηγορούμε το ελεύθερο εμπόριο για οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα».

«Όταν σπάμε έναν αστράγαλο επειδή περπατάμε στο δρόμο, δεν πρέπει να κατηγορούμε τον δρόμο και να σταματήσουμε να περπατάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λι, προσθέτοντας ότι «στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, δεν πρέπει να επιβάλλουμε μονομερείς κανόνες».

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο» επισήμανε.
Όπως τόνισε, το ελεύθερο εμπόριο «είναι ένα καλό φάρμακο» για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις κοινές προσπάθειες που απαιτούνται για την προώθηση μιας ουσιαστικής εμπορικής συμφωνίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού, έγιναν στην διάρκεια διεθνούς επιχειρηματικής συνάντησης στο Νταλιάν.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο για τα δώρα των εορτών - Δείτε βίντεο

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο

«Καμπανάκι» για έξαρση της γρίπης κατά τις γιορτές: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο»

Σχηματίζεται δικογραφία για το άνοιγμα των διοδίων στον Ευαγγελισμό από τους αγρότες

Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στον Όλυμπο κοντά στο καταφυγίο Πετροστρούγκα