Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό αναφορικά με ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για παίκτες του Ολυμπιακού είναι πολλά και αυτό σημαίνει πως ποδοσφαιριστές όπως ο Ελαμπντελαουί, ο Κούτρης, ο Σισέ, ο Καμαρά και φυσικά ο Φορτούνης έχουν κάνει πολύ καλή σεζόν, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις τους.

Θα πρέπει όμως να σταθούμε και σ’ ένα ακόμα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο κι αφορά τον προπονητή του Ολυμπιακού. Υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στον Πέδρο Μαρτίνς και την ζήτηση που έχουν πολλοί παίκτες της ομάδας του Πειραιά στο εξωτερικό. Ο Πορτογάλος προπονητής δούλεψε πολύ με την ομάδα του αλλά παράλληλα δούλεψε πολύ και σε ατομικό επίπεδο με τον κάθε παίκτη.

Γι’ αυτό βλέπουμε έναν εντυπωσιακό Ομάρ, ο οποίος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Γιατί ο Μαρτίνς στηρίζει πολλά στο πλάνο του στον ρόλο των ακραίων μπακ στην επιθετική ανάπτυξη και μίλησε με τον Νορβηγό από το ξεκίνημα κιόλας της προετοιμασίας.

Του έδειξε πόσο πολύ ποντάρει πάνω του και το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Τσιμίκα και φυσικά τον Κούτρη. Είδαμε πως κατάφερε να «ταρακουνήσει» τον Σισέ, ο οποίος στην διάρκεια της προετοιμασίας δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά πλέον είναι βασικός στόπερ των ερυθρόλευκων, με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να παρακολουθούν τον νεαρό κεντρικό αμυντικό.

Το ίδιο ισχύει για τον Καμαρά ενώ ο Μαρτίνς βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον Φορτούνη, με τον τρόπο που εμπιστεύτηκε τον διεθνή μεσοεπιθετικό της ομάδας του λιμανιού. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη παικτών της ομάδας του.

Κι αυτό είναι μια βασική επιδίωξη όλων των ομάδων, να υπάρχει δηλαδή ένας προπονητής που θα βοηθά στην εξέλιξη του κάθε παίκτη κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο της δουλειάς που έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

Κι επειδή τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στην Σκωτία αναφορικά με επιθυμία της Σέλτικ για την απόκτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ένα είναι το σίγουρο. Η διοίκηση του σκωτσέζικου συλλόγου γνωρίζει πολύ καλά ότι με 4 εκατ. λίρες (περίπου 5 εκατ. ευρώ) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταγραφή. Με τέτοιο ποσό ο Ολυμπιακός δεν θα μπει ούτε στην διαδικασία να συζητήσει με την Σέλτικ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έχει απορρίψει στο παρελθόν χωρίς δεύτερη κουβέντα προτάσεις σε αυτά τα ποσά, με τελευταίο παράδειγμα το όχι των πειραιωτών στην πρόταση 5 εκατ. ευρώ της Τζένοα για την απόκτηση του Κούτρη. Ούτε καν το συζήτησαν οι ερυθρόλευκοι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»