Ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ο ζεστότερος μήνας Οκτώβριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ.

Ο μήνας Οκτώβριος φέτος ήταν 0,63 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας με πολύ μικρή διαφορά (0,01 βαθμό Κελσίου) το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, όμως κατά 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί. Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος παγκοσμίως.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το έτος 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Λήξη συναγερμού στο «Crown Iris» στη Σύρο - Αρνητικοί οι έλεγχοι για εκρηκτικό μηχανισμό

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»

Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου – Έρευνες για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία