Το όνομα του Κέβιν Μιραλάς επέστρεψε για τα…καλά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και μάλιστα αρκετό καιρό πριν την επίσημη έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι εξελίξεις με τον Βέλγο αναμένονται φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά τώρα που η διαμάχη του παίκτη με την Έβερτον φαίνεται να περνά σ’ άλλο επίπεδο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός έδειξε και τον περασμένο Αύγουστο πόσο πολύ ήθελε (και θέλει) τον παίκτη. Έκανε μια εξαιρετική πρόταση στην Έβερτον αλλά συμφωνία δεν υπήρξε, λόγω των απαιτήσεων του αγγλικού συλλόγου.

Αυτήν τη φορά όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά και το στοιχείο που διαφοροποιεί την κατάσταση είναι η πίεση που θ’ ασκήσει η πλευρά του παίκτη προς τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μιραλάς προσπάθησε και τον Αύγουστο να πείσει τη διοίκηση της Έβερτον για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Δεν μπόρεσε όμως να τα καταφέρει κι έτσι έμεινε στο «Γκούντισον Παρκ». Αυτήν τη στιγμή το κλίμα είναι βαρύ για τον 30χρονο επιθετικό και ο ίδιος θα ζητήσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να φύγει απ’ την αγγλική ομάδα.

Η πίεση λοιπόν που θ’ ασκήσει ο Βέλγος στράικερ θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και στο αν τελικά θα επιστρέψει στον Πειραιά. Επιθυμία του ίδιου είναι φυσικά να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα κι αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι αυτήν τη φορά ο διεθνής στράικερ είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα του Λίβερπουλ. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω σε μια προσπάθεια να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τον περασμένο Αύγουστο.

Το θέμα βέβαια είναι ποια στάση θα κρατήσει η αγγλική ομάδα στο ζήτημα Μιραλάς και κυρίως αν θα είναι λογικές οι οικονομικές απαιτήσεις της, σε περίπτωση πώλησης του παίκτη.

Όπως και να’ χουν τα πράγματα η ουσία είναι πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Βέλγο επιθετικό. Ο Ολυμπιακός επισήμως δε λέει τίποτε κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει. Δεν έχει κανέναν λόγο να πάρει θέση επί του θέματος αλλά το σίγουρο είναι πως παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει ανάμεσα σε Μιραλάς και Έβερτον και αυτήν τη στιγμή δεν έχουν κανένα λόγο να «εμφανιστούν».

Το σίγουρο όμως είναι πως οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πως και πως τα νέα για τον 30χρονο σέντερ φορ, ελπίζοντας να ξαναδούν τον διεθνή άσο με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube