***Νομίζω ότι για τον Ολυμπιακό είναι μονόδρομος ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, εάν δεν θέλει να μείνει πέντε πόντους πίσω από την ΑΕΚ.

***Να εξηγήσω τι εννοώ. Έκανα μία μίνι ανάλυση της ΑΕΚ επί Χιμένεθ, σε αυτούς τους εννιά μήνες που είναι στον πάγκο της. Κι η πιο ξεκάθαρη διαπίστωση που έκανα ήταν μία: την ΑΕΚ την κερδίζεις μόνο όταν προηγηθείς εσύ στο σκορ!

***Πότε έχασε η ΑΕΚ επί Χιμένεθ; Πολύ απλά, όταν δέχθηκε πρώτη γκολ. Και φέτος (0-2 και 0-1 από ΤΣΣΚΑ Μόσχας), αλλά και πέρσι (1-2 από ΠΑΟΚ στον τελικό, 0-1 από Ολυμπιακό στον ημιτελικό, 0-1 από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο στα πλέϊ οφς, 2-3 από Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα).

***Εφτά ήττες, όλες με τον ίδιο τρόπο-έχοντας προηγηθεί ο αντίπαλος! Είναι φανερό ότι η ΑΕΚ έτσι μπλοκάρεται και πολύ δύσκολα αντιδράει. Μπορούμε επιπρόσθετα να παρατηρήσουμε ότι η ΑΕΚ όταν φάει αυτή πρώτη γκολ, δεν καταφέρνει σχεδόν ποτέ όχι έστω να ισοφαρίσει, αλλά ούτε καν να σκοράρει! Κι ας θυμηθούμε ότι το ένα γκολ που έβαλε στον τελικό ήταν «δώρο» του γκολκίπερ και τα δύο γκολ που έβαλε στο 2-3 από τον Παναθηναϊκό ήταν «δώρα» της διαιτησίας, πέναλτι κι οφσάϊντ.

***Οι εξαιρέσεις, που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα, είναι τα περσινά ΠΑΣ-ΑΕΚ 1-1 (από 1-0) και Πανιώνιο-ΑΕΚ 1-2 (από 1-0). Ας προσέξουμε ότι κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήταν στο ΟΑΚΑ.

***Αντίθετα, η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλή έως άριστη στο να παίρνει το αποτέλεσμα, όταν προηγείται η ίδια! Γιατί τότε είναι αυτή που μπλοκάρει τον αντίπαλο της!

***Το έκανε φέτος με Κλαμπ Μπριζ (3-0), Ριέκα (2-1), Παναιτωλικό (3-0), Λάρισα (4-0), Λαμία (δύο φορές, 1-0, 2-0), το έκανε και πέρσι με Ολυμπιακό (δύο φορές), ΠΑΟΚ (τρεις φορές!), Παναθηναϊκό και σε άλλα 10 παιχνίδια της σε πρωτάθλημα κι Κύπελλο, δηλαδή σε συνολικά 22 παιχνίδια κι έκανε 22 νίκες! Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο ότι από αυτές τις 22 νίκες της, κράτησε το μηδέν στις 20 (!!!) κι έφαγε (ένα) γκολ μόνο στο Καραϊσκάκη και στη Ριέκα (νίκες 2-1). Δηλαδή, στο ΟΑΚΑ δεν έχει φάει ποτέ γκολ, όποτε προηγήθηκε!!!

***Άρα, εδώ έχουμε το εντελώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει όταν προηγείται ο αντίπαλος της! Στη μία περίπτωση (όταν προηγείται ο αντίπαλος) ουσιαστικά δεν βάζει καν γκολ η ίδια, στη δεύτερη περίπτωση (όταν προηγείται η ίδια) δεν δέχεται καν γκολ! Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ του Χιμένεθ είναι μία ομάδα που επηρεάζεται σε τρομακτικό βαθμό από το αν ανοίξει αυτή το σκορ η, αν βρεθεί αυτή πίσω στο σκορ…

***Δύο εξαιρέσεις που κι εδώ απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2 (από 0-1) και Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (από 0-1). Ας προσέξουμε κι εδώ, ότι κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήταν στο ΟΑΚΑ!

***Συμπέρασμα: και γενικότερα, αλλά ειδικά στο ΟΑΚΑ σε βαθμό 100% η ΑΕΚ του Χιμένεθ όταν σκοράρει πρώτη κερδίζει κι όταν δέχεται πρώτη γκολ χάνει!!! Ισοπαλία δεν έχει φέρει ακόμη στο ΟΑΚΑ (ακόμη και τα τέσσερα 0-0 που έχει, είναι όλα εκτός έδρας)!!!

***Εντάξει, κάποια στιγμή θα σπάσει όλο αυτό το απίστευτο «στόρι», θα γυρίσει η ίδια ένα ματς η , θα της γυρίσει ο αντίπαλος ένα ματς η, θα φέρει μία ισοπαλία. Αλλά προς το παρόν ισχύουν ακριβώς αυτά τα δεδομένα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube