Νέο μήνυμα στην Τουρκία πως θα χάσει το δικαίωμα απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εάν παραλάβει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια στόματος του νέου υπηρεσιακού υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

«Εάν η Τουρκία παραλάβει τους S-400 σημαίνει πως δεν θα λάβουν τα F-35, είναι τόσο απλό» δήλωσε ο κ. Έσπερ σε δημοσιογράφους κατά την μετάβασή του στις Βρυξέλλες για την διήμερη υπουργική σύνοδο του NATO, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η δήλωση Έσπερ ουσιαστικά επιβεβαιώνει πως παρά την αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας στο Πεντάγωνο, με την αντικατάσταση του τέως υπηρεσιακού υπουργού Πάτρικ Σάναχαν, η πολιτική της Ουάσιγκτον όσον αφορά τους S-400 δεν έχει αλλάξει.

Πριν λίγες ημέρες ο τούρκος προέδρος Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Άγκυρα θα αποφύγει τον κίνδυνο αμερικανικών κυρώσεων κι ότι θα βρει προσωπικά λύση στο ζήτημα με τον ομόλογό του Ντάναλντ Τραμπ, κατά την σύνοδο κορυφής του G-20 στην Οσάκα στα τέλη του μήνα.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη δρομολογήσει την αφαίρεση τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2020 εφόσον η Άγκυρα επιμείνει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων.

Το Πεντάγωνο έχει επίσης αναστείλει την παράδοση των τεσσάρων μαχητικών που έχει ήδη αποκτήσει η Τουρκία κι έχει διακόψει την εκπαίδευση περαιτέρω τούρκων πιλότων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στην ανακρίτρια οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα στην Πολεοδομία Κατερίνης -Πάνω από 135.000 ευρώ το όφελός τους

Έρχονται φορο-ανατροπές: Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το νέο ν/σ του ΥΠΕΘΟΟ

Δώρο του ΥΠΕΘΟ στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Σε 5 έως 15 μέρες η NAVTEX – Η επανεκκίνηση των ερευνών και η «φαρέτρα» των κυρώσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 5 Νοεμβρίου

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες