Το δώρο της ΑΕΚ «άνοιξε» στο Φάληρο κόντρα στον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός. Οι αρκετά αγχωμένοι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Μάριν και το φινάλε του πρώτου γύρου τους βρίσκει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά τα πολλά προβλήματα οι Γιαννιώτες στάθηκαν άψογα. Στο 3ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ανσαριφάρντ για οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν πολύ επιθετικά καθώς δεν έβρισκαν διαδρόμους για να απειλήσουν τον Γιαννίκογλου.

Τελικά, ο Μάριν με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής στο 63ο λεπτό κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τη λύση στην ομάδα του Λεμονή, που μετά το γκολ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, στο 73’ κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ανσαριφάρντ καθώς η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή αφού βρήκε πρώτα στο δοκάρι.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς:



Στα μέτρα του έφερε ο ΠΑΣ το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά στο Φάληρο. Παρά την επιθυμία του Ολυμπιακού να βρει ένα γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη που βρέθηκαν από νωρίς σε θέση άμυνας δεν πανικοβλήθηκαν, λειτούργησαν σωστά, ενώ κρατούσαν και σε εγρήγορση του αντίπαλους αμυντικούς με τις αντεπιθέσεις τους. Έτσι, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα με εξαίρεση δύο περιπτώσεις με στημένες φάσεις του Φορτούνη.



Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να βάλουν σχεδόν όλους τους παίκτες των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Γιαννίκογλου, ωστόσο, δεν βρήκαν χώρους για να βγάλουν καθαρή ευκαιρία. Οι Γιαννιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους, έβγαλαν εκτός ρυθμού τους Μάριν, Φορτούνη και Οφόε και μπήκαν στα αποδυτήρια κρατώντας με άνεση το 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή όμως δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο και να πατήσει με προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή. Ο ΠΑΣ κρατώντας σταθερά σχεδόν όλους του τους παίκτες πίσω από την σέντρα, έκλεινε τους χώρους και «πόνταρε» στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Λεμονή βλέποντας πως δεν μπορούν να απειλήσουν μέσα από το «κουτί», δοκίμασαν με προσπάθειες εκτός περιοχής και δικαιώθηκαν με τον Μάριν να στέλνει με εξαιρετικό σουτ την μπάλα στην εστία του Γιαννίκογλου στο 63ο λεπτό. Το άγχος έφυγε μετά το 1-0 και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.



Με την ομάδα του Πετράκη να ανοίγεται και να ψάχνει αντίδραση, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν περισσότερους χώρους. Στο 73’ κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ανσαριφάρντ καθώς μετά την προσπάθειά του που κατέληξε στο οριζόντιο η μπάλα έσκασε εντός εστίας όμως δεν το είδαν ο Τζήλος και ο βοηθός του. Οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να επιτεθούν με οργανωμένες προσπάθειες αλλά δεν είχαν ανάσες και οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ανασταλτικά, ενώ έβρισκαν με μεγάλη ευκολία αντεπιθέσεις, όμως τους έλειψε το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν νωρίτερα το ματς.

Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ένχελς, Σισέ (88΄Σισέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56’ Πάρντο), Οτζίτζα, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74’ Τζούρτζεβιτς)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ζιλέ, Μπεν, Φιγκέιρας

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (84’ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88’ Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78’ Μπετρά), Μπέριος

Στον πάγκο: Βελλίδης, Ζαχάρος, Ζώγκος

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube