• Να την γράψω την αμαρτία μου, για το στιγμιότυπο που με τρέλανε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λάρισα…

• Είναι το 35ο λεπτό και πριν από λίγο, το 23ο λεπτό, έχει ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός, με το πέναλτι του Χασάν, που όμως στην ίδια φάση έχει πάθει θλάση. Το καταλαβαίνει και πέφτει στο έδαφος για να γίνει αλλαγή. Ο διαιτητής, όμως, δεν σταματάει το παιχνίδι, πολύ απλά γιατί εξελίσσεται επίθεση της Λάρισας.

• Και τι κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού; Λες και τους σταματάει το μυαλό, σταματάνε και να παίζουν! Κι αφήνουν τη Λάρισα να ολοκληρώσει την επίθεση της. Το ότι η τοπική ομάδα δεν ισοφάρισε στο λεπτό αυτό, το ότι δηλαδή δεν έγινε το 1-1 μέσα σε ένα λεπτό από το 0-1, ήταν καθαρά θέμα τύχης του Ολυμπιακού. Η, για την ακρίβεια θέμα κακής τελικής πάσας από τη Λάρισα-ο Πινακάς περίμενε ολομόναχος την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο συμπαίκτης του Γκοτζαμανίδης δεν έκανε το αυτονόητο, μία απλά καλή πάσα προς τον νεαρό σκόρερ της ΑΕΛ…



• Είδατε στην φωτογραφία, την στιγμή της πάσας, τον Πινακά (Νο 17) μόνο του. Τόσο ο Μπουχαλάκης, όσο ο Τιάγκο κι ο Φορτούνης κι ο Κάιπερς και δεν είδα κι εγώ ποιοί άλλοι, είχαν σταματήσει να παίζουν! Κι απλά έβλεπαν, μέχρι που κατάλαβαν τι πήγαινε να γίνει. Τότε, όμως, που έσπευσαν, ήταν αργά. Απλά σώθηκαν από το 1-1, λόγω της κακής τελικής πάσας.

• Θα μου πείτε, μα τόσο σοβαρό ήταν το λάθος; Βεβαίως, και ήταν γιατί πολύ απλά, όταν το λάθος το κάνεις με τη Λάρισα, θα το κάνεις και με την Άρσεναλ. Έτσι πάνε αυτά.

• Πώς έχασε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη; Από το κόρνερ και την κεφαλιά, που έφερε το πλέον κρίσιμο γκολ, το 2-1 στο 80ο λεπτό. Τι είχαν κάνει εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού;. Ας αφήσουμε το επιθετικό φάουλ πάνω στον Εμβιλά. Ας αφήσουμε και την κακή οργάνωση της άμυνας στα στημένα. Όλα αυτά είναι…πολύπλοκα, μπροστά στην όλη εικόνα που είχε η ομάδα στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού.

• Πάει η Άρσεναλ για εκτέλεση κόρνερ και δη με δύο παίκτες, άρα για κομπίνα και ουδείς παίκτης του Ολυμπιακού είναι εκεί για να τους ενοχλήσει! Εντελώς καθυστερημένα πάνε ο Μασούρας κι ο Ραντζέλοβιτς, όταν ήδη ο Γουίλιαν με τον συμπαίκτη του έχουν αλλάξει την μπάλα με όλη τους την άνεση, με τον Γουίλιαν να βγάζει τη σέντρα ανενόχλητος, για το δεύτερο δοκάρι και τον σκόρερ Γκάμπριελ. Κι όχι μόνο αυτό! Κατά την εκτέλεση του κόρνερ, αντί να οργανωθούν στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Παπασταθόπουλο και τον Μπουχαλάκη να...κουβεντιάζουν οι δυό τους!



• Η φωτογραφία είναι ξεκάθαρη. Πώς είναι δυνατόν, σε τέτοιο επίπεδο, νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ, να εκτελείται κόρνερ υπό τέτοιες συνθήκες. Με δύο παίκτες της μίας ομάδας να το εκτελούν με το πάσο τους. Με τόσα μέτρα μακριά τους παίκτες της άλλης ομάδας. Ποιος μου λέει εμένα ότι ο Γουίλιαν θα έβγαζε τέτοια καλή σέντρα στον Γκάμπριελ, αν την έκανε τη σέντρα υπό την πίεση που έπρεπε να είχε από τους αντιπάλους του…

• Εδώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό τις…δέκα πληγές του Φαραώ! Μέσα σε ένα μήνα, η ομάδα του κόντεψε να ξεκληριστεί!

• Από τις 21 Φλεβάρη και το εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, οι παίκτες τραυματίζονται δύο δύο! Ο Βρουσάι από εκείνο το ματς, μόλις σήμερα επέστρεψε σε αποστολή…Κι ο Παπασταθόπουλος υποφέρει από τότε στον ώμο του, μετά από κτύπημα του…Σεμέδο!

• Στο Βόλο την 1η Μάρτη τραυματίστηκε στο γόνατο κι ο ίδιος ο Σεμέδο. Με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη στις 7 του μήνα πάει κι ο Μπα, από τη μέση! Και στη Λάρισα την Κυριακή βγήκαν με θλάσεις και ο Χασάν και ο Βαλμπουενά!!!

• Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Κάναμε αμάν να φύγει ο Φλεβάρης, μέσα στον οποίο είχε βγει νοκ άουτ κι ο Αβραάμ, αλλά ο Μάρτης ήταν χειρότερος από τραυματισμούς! Πάει να παίξει ο Ολυμπιακός το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με 15 παίκτες ουσιαστικά! Οι υπόλοιποι είναι οι δύο νεαροί τερματοφύλακας (Τζολάκης, Καραργύρης), ο Ντρέγκερ που ουσιαστικά δεν υπολογίζεται από τον προπονητή αφού έχει να τον βάλει να παίξει τόσο καιρό, ο 18χρονος Σουρλής κι ο Βρουσάι, που μετά από ένα ολόκληρο μήνα τώρα μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή, χωρίς ένα λεπτό παιχνιδιού στα πόδια του από τις 21.2.

• Όταν λοιπόν τον κυνηγάει τέτοια κακοδαιμονία, το πρώτο που πρέπει να έχει μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που σχεδόν κάθε χρόνο είναι μέσα σε όλους τους στόχους του, είναι συγκέντρωση. Αν χάσεις και τη συγκέντρωση σου, έχοντας και τόσα προβλήματα τραυματιών, τότε πώς θα αντέξεις κάτω από τέτοιες πιέσεις…

Άσχετο: Αρκετά γκολ του φετινού Ολυμπιακού είναι χωρίς…ασίστ! Δεν υπάρχει δηλαδή δημιουργός τους! Πολύ απλά, γιατί είναι γκολ από προσωπικές ενέργειες, έξυπνες, μαγκιόρικες! Όπως τα δύο γκολ του Ελ Αραμπί στο Γιουρόπα Λιγκ, με την PSV και με την Άρσεναλ, όταν και τις δύο φορές έκλεψε ο ίδιος την μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων του και την έστειλε στα δίχτυα! Η, το γκολ του Μπουχαλάκη στο Χαριλάου, που έδωσε την πρόκριση στο Κύπελλο, όπου έκλεψε την μπάλα μέσα από τα πόδια του αντίπαλου γκολκίπερ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube