Tου Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πολύ μεγάλο ματς το αυριανό στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, με τη νίκη να είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του λιμανιού απέναντι στους πράσινους. Οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται μόνο τους τρεις βαθμούς και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους στο ματς.

Πάμε όμως να κάνουμε και μια πρόβλεψη για το ντέρμπι στο Φάληρο. Μια πρόβλεψη που δεν γίνεται τυχαία, αντιθέτως στηρίζεται στην παράδοση και στα όσα έχουν δει τα μάτια μας στα παιχνίδια του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η πρόβλεψη; Ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να σκοράρει με κεντρικό του αμυντικό, τον Σισέ ή τον Βούκοβιτς που αναμένεται να είναι στην βασική εντεκάδα της ομάδας του Πειραιά.

Και το λέμε αυτό διότι οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει πολλά γκολ με κεντρικούς αμυντικούς στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ενδεικτικές περιπτώσεις των τελευταίων αλλά και πολύ παλιότερων χρόνων. Μποτία, Ντα Κόστα, Αυλωνίτης, Ανατολάκης και ακόμα παλιότερα Μίχος, Αλεξίου. Είναι κι αυτό κάτι που λέει πολλά και η παράδοση πάντα μετράει στο ποδόσφαιρο. Το θέμα βέβαια για τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να σκοράρουν οι στόπερ του, είναι να βρουν οι ερυθρόλευκοι καλά χτυπήματα σε στατικές φάσεις από τον Φορτούνη (κατά κύριο λόγο) και τον Λάζαρο.

Και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός είχε βρει φάσεις με καλές στατικές φάσεις για να σκοράρουν, αλλά ο Μεριά δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα στις τέσσερις προσπάθειες που έκανε στην περιοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Πάμε όμως να δούμε όμως και ορισμένα πράγματα που έχουν το ενδιαφέρον τους ενόψει του μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

* Τόσο ο Νάτχο όσο και ο Ναουέλ έδειξαν στον προπονητή τους πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στο ματς, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν από το ματς με τη Ντουντελάνζ. Κι αυτό φανερώνει πολλά για την κάψα που έχουν οι ερυθρόλευκοι για το μεγάλο ματς.

* Η μεσοεπιθετική τριάδα του Ολυμπιακού, Φορτούνης, Λάζαρος και Ποντένσε είναι σε καλό «φεγγάρι» και είναι λογικό ο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά πάνω τους. Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό ότι οι δύο Έλληνες βρήκαν δίχτυα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

* Ο Ολυμπιακός θέλει να ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Το είπε και ο Μαρτίνς στους παίκτες του, αναλύοντας το ματς με τους πράσινους. Ο Πορτογάλος θέλει να δει τους παίκτες του να μπουν παθιασμένοι στο ματς για να πιέσουν τους πράσινους.

* Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει ότι με την φωνή του είναι η μεγαλύτερη δύναμη της ομάδας. Κι αυτή την δύναμη πρέπει να την εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube