Ασφαλώς το 1-1 για τον γηπεδούχο δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα σε πρώτο ματς φάσης νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να αντλήσει αρκετή αισιοδοξία και πίστη για την πρόκριση από τη χθεσινή αναμέτρηση με την Γουλβς. Τόσο γιατί τηρουμένων των αναλογιών το σκορ δεν είναι κακό ή απαγορευτικό, όσο και γιατί η δική του απόδοση επιτρέπει τα όνειρα για πρόκριση στη ρεβάνς της Αγγλίας. Όταν ή μάλλον… αν αυτή γίνει.

Παρά την απουσία του μεγάλου όπλου τους, του κόσμου, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτα αφεντικά του αγώνα μέχρι το 29’, όταν στην πρώτη απειλητική επίσκεψη της Γουλβς ο Σεμέδο αποβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός φυσιολογικά υποχώρησε έχοντας πρώτο μέλημα να μη δεχτεί γκολ, κατάφερε να προηγηθεί με την εξαιρετική συνεργασία Καμαρά-Γκιγέρμε-Ελ Αραμπί, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα πλην 2-3 περιπτώσεων, αλλά έχασε τη νίκη από μια άτυχη στιγμή, όταν η εκτέλεση φάουλ του Νέτο κόντραρε στο πόδι του Μπουχαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα υπήρχε ένα αίσθημα… αδικίας για το αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα και πίστης για πρόκριση στη ρεβάνς. Άλλωστε μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ παρά το 0-1 του Φαλήρου στο πρώτο ματς, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς αλλά και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Για να διαπιστώσουν αν μπορούν να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση, οι Πειραιώτες θα πρέπει να περιμένουν. Η ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (19/3, 19:55) είναι στον αέρα, όπως και η συνέχιση όλων των διοργανώσεων της UEFA. Την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση σε επίπεδο κορυφής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, στην οποία θα αποφασιστεί η τύχη των διασυλλογικών διοργανώσεων, αλλά και του Euro.

Μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τις προπονήσεις για να είναι έτοιμος για να παν ενδεχόμενο. Το βέβαιο είναι πως για τη ρεβάνς δεν θα είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος Σεμέδο, αλλά το παρήγορο είναι ότι κανένας εκ των Καμαρά, Μπα, Μπουχαλάκη, Γκιγέρμε και Ελ Αραμπί, που ήταν στο όριο καρτών, δεν κιτρινίστηκε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube