Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς στο Αλβαλάδε και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο τρίλεπτο, με τη Σπόρτινγκ να έχει μάλιστα και δοκάρι. Στη συνέχεια υπήρξε ένα διάστημα που η ομάδα του λιμανιού κατάφερε να περιορίσει τα «λιοντάρια», αλλά ο τρόπος με τον οποίο δέχθηκε το πρώτο γκολ και τα όσα αυτό προκάλεσε, είναι θέματα που θα πρέπει ν’ απασχολήσουν πολύ έντονα τον Λεμονή.

Έχει ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος σε ορισμένα σημεία που πρέπει ν’ απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό και τον προπονητή του Ολυμπιακού. Κι αυτό διότι έχουν να κάνουν με «χτυπητές» αδυναμίες των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο τρόπος λοιπόν που δέχεται το πρώτο γκολ ο Ολυμπιακός προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν τον αντίπαλο τους να βγάζει την κάθετη πάσα. Όχι ένας και δύο αλλά τέσσερις! Η φάση βεβαίως έχει και συνέχεια, με τον Μποτία να μην καταλαβαίνει που είναι ο Ντοστ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Πάμε όμως τώρα στο μεγάλο πρόβλημα των «ερυθρόλευκων», που έχει να κάνει με την αγωνιστική κατάρρευση μετά το 1-0 των Πορτογάλων. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε κι άλλο γκολ μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά κι αυτό είναι μείζον θέμα για τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού.

Δεν επιτρέπεται όταν ο Ολυμπιακός δέχεται πρώτος γκολ στο ματς να παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης, να δείχνει ότι εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια. Έγινε στο εντός έδρας ματς με τη Σπόρτινγκ έγινε και χθες. Στο Τορίνο το πρώτο γκολ των «μπινακονέρι» μπήκε στο 70’ και δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0.

Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να τελειώνει για τον Ολυμπιακό, επειδή ο αντίπαλος του κατάφερε να προηγηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στους «ερυθρόλευκους» που είναι μια ομάδα μ’ εμπειρίες από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λεμονής καλείται να βρει λύσεις σ’ αρκετά αγωνιστικά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βρει απαντήσεις και σε σημαντικά ερωτήματα, που αφορούν την ταυτότητα που θέλει να περάσει στην ομάδα του.

Σε ότι αφορά πάντως το χθεσινό παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε τόλμη από τον 57χρονο τεχνικό του Ολυμπιακού. Και τούτο φάνηκε και από την εντεκάδα με την οποία παρέταξε την ομάδα του.

Το «τρικ» με τον Φορτούνη σέντερ φορ, όχι μόνο δε βγήκε αλλά μάλλον προκάλεσε και προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η «μετάθεση» του Φορτούνη άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς δημιουργικό χαφ στην εντεκάδα του, καθώς ήταν εκτός και ο Οφόε, κάτι που φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον μπροστά του τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει Λεμονής και παίκτες ν΄’ αναθεωρήσουν πολλά πράγματα για να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πειραιά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube