Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι έχει ξεκινήσει και οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την μάχη με τους Άγγλους.

Και μιας και χρησιμοποιήσαμε τον όρο «μάχη» έχει ενδιαφέρον να σταθούμε σ' ένα χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα το οποίο θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας.

Η Μπέρνλι είναι μια αγγλική ομάδα που το παιχνίδι της παραπέμπει κυρίως στο παλιό αγγλικό στυλ. Κι αυτό σημαίνει πως είναι μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην δύναμη και στην ένταση στις προσωπικές μονομαχίες.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για «μάχες σώμα με σώμα» και ειδικά οι μέσοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά που θα είναι στην βασική εντεκάδα, θα πρέπει να βγάλουν ένταση και νεύρο στις προσωπικές μονομαχίες.

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα ματς που αυτές οι μονομαχίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε από κοντά την Μπέρνλι στο ματς με την Γουότφορντ και ξέρει πολύ καλά ότι οι παίκτες του θα πρέπει να βγάλουν δύναμη, ειδικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Και είναι προφανές ότι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πάρουν τον «αέρα» των Άγγλων στις προσωπικές μονομαχίες τότε θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Βέβαια γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η αποστολή των ερυθρόλευκων δεν θα είναι εύκολη ωστόσο η ομάδα του Πειραιά έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Κι ένα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε έχει να κάνει με το κλίμα στο Ρέντη, το οποίο είναι πολύ καλό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς έχουν εμπιστοσύνη στην δουλειά που έχουν κάνει και το έδειξαν κόντρα στην Λουκέρνη. Πρέπει να το δείξουν και απέναντι στην Μπέρνλι κι αυτό σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αυτό, σε συνδυασμό με το γεμάτο Καραϊσκάκη, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δύο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου στον δρόμο του ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Ντινάμο Κιέβου και Κλουζ

Με Ντινάμο Κιέβου ή Κλουζ ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Europa League

Live Streaming: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 2ο προκριματικό του Europa League

ΠΑΟΚ: Το υπο-γκρουπ του «δικεφάλου του Βορρά» ενόψει της κλήρωσης του 2ου προκριματικού του Europa League

Europa League: Η κλήρωση του 1ου προκριματικού - Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν τη νέα σεζόν σε Europa και Conference League

Οριστικό: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Europa και οι ημερομηνίες-κλειδιά

Εμερι: «Ήσασταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και δείξαμε την επιθυμία μας, πάμε και για άλλα μεγάλα πράγματα στο μέλλον»

Όταν φτάνει εκεί, όλα... τελειώνουν: Ο Μαρτίνες έδωσε συνέχεια στο τρομακτικό σερί νικών του σε τελικούς!

Η παράσταση της Άστον Βίλα κόντρα στη Φράιμπουργκ: Τα highlights του τελικού