Όταν θέλεις να απαλλαγείς από έναν παίκτη όπως ο Ιγκουαΐν επειδή δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα με έξι γκολ σε 15 παιχνίδια, σίγουρα θα κινηθείς για έναν αντικαταστάτη με σίγουρο το γκολ και ιδανικό κούμπωμα στη τακτική προσέγγιση του προπονητή.

Ο ΤζενάροΓκατούζο είχε καταλάβει από καιρό ότι ο «Πιπίτα» είχε το μυαλό του μακριά από τη πόλη της μόδας και δεν απέδιδε όπως θα ήθελε. Μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση, χωρίς να χάσουν χρόνο και να αναλωθούν σε διαπραγματεύσεις, εκμεταλλεύτηκαν τις καλές αγοραπωλησίες που κάνουν μεταξύ τους οι Ιταλικές ομάδες και με μία ακριβή μεταγραφή για χειμερινή μεταγραφική περίοδο πήρε τον Πιάτεκ και έστειλε τον Αργεντινό σούπερ σταρ στην Τσέλσι του Σάρι.

Κινήθηκαν αθόρυβα πληρώνοντας 35 εκατομμύρια ευρώ στη Τζένοα για τον 23χρονο επιθετικό των 19 γκολ σε μόλις 21 εμφανίσεις με την ομάδα της Γένοβας σε Σέριε Α και Κύπελλο Ιταλίας. Το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε βασικός απέναντι στη Νάπολι και με δυο γκολ, που θύμισαν τελειώματα Ιντζάγκι, πέρασε την νυν ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

?Οι «Ροσομπλού» εντόπισαν το διαμαντάκι στη Κρακόβια του πολωνικού πρωταθλήματος, με τη φανέλα της οποίας σε δύο χρόνια παρουσίας μέτρησε 65 συμμετοχές σκοράροντας 32 γκολ. Τον Ιούνιο λοιπόν κατέθεσαν επίσημη πρόταση 3,5 εκατομμυρίων στη πολωνική ομάδα και τον απέκτησαν.

Μέχρι να πάρει τη μεταγραφή στην Ιταλία, ο Πιάτεκ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα της χώρας του. Για το Μουντιάλ της Ρωσίας κλήθηκε στη 35μελή προεπιλογή, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει μία θέση στη τελική αποστολή. Η επίσημη συμμετοχή ήρθε λοιπόν τον Σεπτέμβριο απέναντι στην Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, εξαργυρώνοντας την εντυπωσιακή αρχή στη σεζόν.

?Όταν πατάει χορτάρι βγάζει δύο στοιχεία που τον κάνουν δύσκολο προς αντιμετώπιση από τους αντίπαλους αμυντικούς. Κρατάει εύκολα τη μπάλα με πλάτη στο τέρμα, έτσι ανοίγει χώρους και προσφέρει τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι κινείται τη κατάλληλη στιγμή στη πλάτη των αμυντικών και αφού δεχθεί την πάσα, εκτελεί από κάθε σημείο.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η ομάδα που υπηρετεί τώρα, τον καθιστούν «νέο Ιντζάγκι». Εξάλλου όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, η σημαία της Μίλαν αποτελούσε το πρότυπό του. Επειδή όμως διαθέτει και υψηλή τεχνική, καλό θα ήταν για τον ίδιο να εξελιχθεί στα βήματα του αρχηγού της Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

?Στα μέσα της σεζόν, με την Μίλαν εκτός Γιουρόπα Λιγκ και πίσω από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, το βάρος της επίθεσης μπορεί να αγχώσει τον Πολωνό, που σίγουρα έχει την προοπτική να κλείσει κενά και να δουλευτεί περισσότερο στη καλοκαιρινή προετοιμασία για να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της για τη σεζόν 2019/20. Ο ίδιος όμως με τα δύο προσωπικά γκολ στα πρώτα 20 λεπτά του ντέρμπι με τη Νάπολι, έστειλε το μήνυμα ότι δεν τον φοβίζει το φορτίο που έχει αναλάβει και ήρθε για να μείνει, να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο παίκτης που έψαχναν καιρό στο Μιλάνο.



Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube