Μετά από ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί… μάλλον γρήγορα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο Χ, χωρίς γκολ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 5η αγωνιστική της Super League.

Καλύτερα στημένοι οι «πράσινοι» στο γήπεδο, αλλά και ακίνδυνοι στο τελευταίο μισό του γηπέδου, κατάφεραν να εξουδετερώσουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο τους «μπλοκαρισμένους» Πειραιώτες και να τους ρίξουν από την κορυφή της βαθμολογίας!

Ο προπονητής της εξέδρας ρίχνει φως στο… σβηστό 0-0 του Φαλήρου.

* Τον «διάβασε» και τον… έσβησε. Η τακτική προσέγγιση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην σημερινή αναμέτρηση παρήγαγε και το τελικό αποτέλεσμα, ουσιαστικά! Παρότι με «πειραματική» άμυνα, ελέω απουσιών, ο Παναθηναϊκός έβγαλε μάλλον εύκολα το πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας μάλιστα αρκετά από νωρίς, ενώ με την αρχική του σύνθεση έστειλε μήνυμα ότι θα «χτυπήσει» το παιχνίδι, μέσα από τις στιγμές που θα του προκύψουν. Επιθετικά, δεν δικαιώθηκε, εν τέλει, αλλά πάντα κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

* Επιθετικός, χωρίς να μπορέσει να επιτεθεί… Με το 4-4-2 και την ταυτόχρονη παρουσία των Ελ Αραμπί και Τικίνιο στην 11άδα, φάνταζε ότι ο Ολυμπιακός θα βάλει τον αντίπαλο στα καρέ του. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ! Αντιθέτως, οι επιλογές των παικτών του έδειχναν ότι δεν υπήρχε κέντρο ενώ, χωρίς «χτίσιμο» επιθέσεων από τον άξονα, ήταν μάλλον βιαστικές παρά γρήγορες! Ακόμα και στην πίεση που άσκησαν στην επανάληψη, με μπροστάρη τον Λαλά, δεν μπόρεσαν να βρουν «καθαρές» φάσεις.

* «Κυματοθραυστικό» από την Ανδαλουσία. Ο Ρούμπεν Πέρεθ έκανε ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι (και) σήμερα. Ο Ισπανός μέσος των «πράσινων» ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος της ομάδας του στο ντέρμπι, όχι μόνο για την «βρώμικη» δουλειά που έκανε, όντας κορυφαίος σε κλεψίματα και πάσες, αλλά και για την γενικότερη εμφάνισή του στην μεσαία γραμμή. Μετέφερε την μπάλα μπροστά, μάρκαρε αποτελεσματικά και κατάφερε να βγάλει το ντέρμπι χωρίς καν να πάρει κίτρινη κάρτα…

* Είχε ιταλική φινέτσα στα γκολπόστ του! Ο Μπρινιόλι έπαιξε για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού και μπορεί να πει κανείς ότι παίρνει άκρως καλό βαθμό. Χωρίς να δεχτεί την τεράστια πίεση, κατέγραψε μια πολύ καλή επέμβαση στο σουτ του Αγκιμπού Καμαρά και μια ακόμα στην επικίνδυνη φάση με τον Ρεαμπτσιουκ. Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντική ήταν η σιγουριά που ενέπνεε στις εξόδους του και η καλή συνεννόησή του με την άμυνα, με την οποία δεν είχε συνεργαστεί όχι σε συνθήκες ντέρμπι, αλλά ούτε καν επίσημου αγώνα!

* Τον… φρέναρε ο κόσμος του. Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο συμφωνούν «εχθροί» και φίλοι ως προς τους «ερυθρόλευκους», αυτό αναμφίβολα είναι η ορμή με την οποία μπαίνουν στα παιχνίδια τους. Ιδίως σε αυτά που δίνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δε… Και αν προσπάθησαν να το πράξουν και σήμερα αυτό, εις μάτην! Τόσο στο πρώτο, όσο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μάλιστα ξεκίνησαν ακόμα καλύτερα, ατύχησαν να… πέσουν πάνω στους ίδιους τους οπαδούς τους. Με σύνολο 16 «νεκρά» λεπτά και διπλή διακοπή, η πίεση που πήγαν να βάλουν πήγε περίπατο…

*Κάτι κουρασμένα παλικάρια... Με την ομάδα του να προέρχεται από την αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης και το σπουδαίο «διπλό» επί της Φενέρμπαχτσε, σίγουρα η… μεγάλη επέμβαση του Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα θα επέφερε και γκρίνια στ5ο πλαίσιο του «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Σύμφωνοι. Από εκεί, όμως, μέχρι το ότι καθυστέρησε να «φρεσκάρει» τον Ολυμπιακό και γενικώς να επέμβει στην αναμέτρηση, υπάρχει απόσταση. Τόσο όση και ανάμεσα στις… γραμμές των κουρασμένων ποδοσφαιριστών του!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube