Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την ρεβάνς με την Μπασάκσεχιρ στο Καραϊσκάκη με τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς να προειδοποιεί τους παίκτες του πως το παιχνίδι με τους Τούρκους δεν θα είναι εύκολο.

Έχει «μαλλιάσει η γλώσσα» του Πορτογάλου τις τελευταίες μέρες καθώς ο 49χρονος τεχνικός δεν σταματά να λέει στους παίκτες του ότι η πρόκριση δεν έχει κριθεί.

Ο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην προετοιμασία της ομάδας για την μεγάλη αναμέτρηση και ο πρώτος στόχος του έμπειρου τεχνικού είναι να «φτιάξει» τους παίκτες του για το σπουδαίο παιχνίδι.

Να τους δώσει να καταλάβουν πως παρά τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα στην Πόλη, δεν έχει κριθεί το παραμικρό καθώς η Μπασάκσεχιρ θα έρθει στην Αθήνα για να ρισκάρει.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν για τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά είναι να καταλάβουν καλά οι παίκτες του τις δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσουν στην ρεβάνς με τους Τούρκους.

Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς μιλάει συνεχώς στους ερυθρόλευκους για τον αγώνα και γι’ αυτό αναλύει διεξοδικά τον τρόπο παιχνιδιού της τουρκικής ομάδας.

Για να προετοιμάσει τους παίκτες του να μπουν για «μάχη» στο γήπεδο και όχι για έναν ακόμα αγώνα. Γιατί η κόντρα με τη Μπασάκσεχιρ θα είναι «μάχη» από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Μαρτίνς θεωρεί πως αυτό είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι, ώστε να πετύχουν τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Να δείξουν την σωστή νοοτροπία προκειμένου ν’ αποφύγουν τις «παγίδες».

Ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων τονίζει συνεχώς στους παίκτες του πως δεν επιτρέπεται καμιά χαλάρωση.

Γνωρίζει ο Πορτογάλος ότι αν οι παίκτες του πιστέψουν πως η πρόκριση κρίθηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, θα έχουν κάνει ένα μεγάλο δώρο στην αντίπαλο τους.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο πρώτος στόχος του Μαρτίνς για την ρεβάνς με την Μπασάκσεχιρ είναι να βάλει τους παίκτες του σε διαδικασία μάχης.

Κι αυτό σημαίνει πως ο Πορτογάλος θα επιμείνει και στην αυριανή προπόνηση στην ανάλυση του παιχνιδιού της τουρκικής ομάδας, σε μια προσπάθεια να κρατήσει σε εγρήγορση τους ερυθρόλευκους.

Το θετικό είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι θα πρέπει να παίξουν καλύτερα απ’ το πρώτο ματς για να πετύχουν τον στόχο τους. Τους το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και ο προπονητής τους πριν από δύο μέρες στο Ρέντη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Ο Εμπαπέ έχει να σκοράρει σε ημιτελικό Champions League από τα… 19 του!

Beef του Βινίσιους με Μπέλιγχαμ: «Τι θέλεις; Κλείσε το στόμα σου»

Εμπαπέ: «Έσπασε» τα κοντέρ στο Champions League - Στα μισά του δρόμου προς τον Ρονάλντο

Ο Αρμπελόα τα «έριξε» στον διαιτητή για τον αποκλεισμό της Ρεάλ: «Δεν μπορεί να αποβάλλεται παίκτης για κάτι τέτοιο»!

«Ακέφαλη» στον πρώτο ημιτελικό με την Παρί η Μπάγερν, συμπλήρωσε κάρτες ο Κομπανί!

«Περπατάμε παράλληλα»: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αποκλείστηκαν μαζί από τα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία!