Ο περσινός Παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκο Ρόσμπεργκ, σε συνέντευξή του στη "Sport Bild" αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

«Η Ferrari έκανε πολύ καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά, από εδώ και πέρα, χρειάζεται να γίνει αγώνας για το ποια ομάδα θα καταφέρει να έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη», είπε ο Γερμανός.

Ο Ρόσμπεργκ κατάφερε πέρυσι να κατακτήσει το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του και αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Formula 1.

«Μετά το Σίλβερστον σκέφτηκα ότι το πρωτάθλημα είχε τελειώσει και με εξέπληξε το γεγονός ότι η Ferrari επέστρεψε στην Ουγγαρία. Δεν πιστεύω ότι η Ferrari έχει την ικανότητα να βρεθεί μπροστά από τη Mercedes μέχρι το τέλος της σεζόν. Το ερχόμενο Grand Prix στο Σπα ταιριάζει πολύ στη Mercedes και η Ferrari δύσκολα θα έχει τύχη σε αυτό», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016.

Ο Γερμανός αναφέρθηκε και στη μάχη του πρωταθλήματος των οδηγών, αναγνωρίζοντας την αξία του Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ σχολίασε και το χαρακτήρα του, τονίζοντας ότι: «Ο Μπότας και ο Χάμιλτον είναι αντιμέτωποι με έναν πολύ καλό αντίπαλο, τον Φέτελ. Ο Σεμπάστιαν είναι πολύτιμος για τη Ferrari. Είναι ισχυρός χαρακτήρας με νοοτροπία νικητή, αλλά και επιρρεπής σε "εκρήξεις". Αυτό έδειξε η συμπεριφορά του στο Μπακού, αλλά και στις ενδοεπικοινωνίες στον περυσινό αγώνα στο Μεξικό. Μερικές φορές δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube