Την αντίδραση της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA.

Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας για το παιχνίδι κόντρα στους Ισραηλινούς, τους χαρακτήρισε ως μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα, που έχει πολλούς καλούς γκαρντ και που δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες παίζοντας πολλές φορές με δύο σέντερ.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του ότι ο Κώστας Σλούκας προέρχεται από ένα εξαιρετικό παιχνίδι με μόλις ένα λάθος και πρόσθεσε ότι στο αυριανό ματς θα υπολογίζει πολύ περισσότερο στον Ζαν Σαρλ, που έχει κάνει πλέον προπονήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν υπάρχει κάποιο τσιπάκι. Υπάρχουν σχήματα με πεντάδες, υπάρχει ο αντίπαλος, υπάρχει η αυτοπεποίθηση και υπάρχει και το ομαδικό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε μαζί και είχαμε καλή συμπεριφορά στην άμυνα. Παίξαμε ομαδικά. Είχαμε μια ομάδα που αμύνθηκε και επιτέθηκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο.

Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Έχει πολλούς καλούς γκαρντ που ελέγχουν τον ρυθμό και αυτό ήταν απόδειξη για εμάς πως είμαστε καλή ομάδα.

Οι προπονητές δεν θέλουμε εφησυχασμό. Θέλουμε οι παίκτες να είναι σε πίεση. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα χρησιμοποιήσει την ήττα από την Μπάγερν για να παίξουν καλύτερα. Προέρχεται από δύο ήττες Είναι ποιοτική ομάδα η Μακάμπι και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι χωρίς αμφιβολία»
.

Για τον Ουίλμπεκιν και τον Ντόρσεϊ: «Ο Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ συμμετέχουν στο 75% των πόντων της Μακάμπι. Είναι πολύ ταλαντούχοι. Ο Ουίλμπεκιν έχει ικανότητα να σκοράρει δύσκολα σουτ. Θα παίξει ρόλο και όλη η ομάδα πώς θα μαρκάρει μακριά από τη μπάλα, στη μπάλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Μακάμπι έχει μια διαφορά. Έχει δύο σέντερ στην πεντάδα και αυτό δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι πολύ καλή ομάδα στα ριμπάουντ αλλά λιγότερο καλή στην περιφερειακή άμυνα. Αυτό πρέπει να το βγάλουμε στην επιφάνεια αν έχουμε δυνατότητα, αλλά ναι κα το κρύψουμε αν έχουμε αδυναμία».

Για τον Σλούκα: «Είναι σημαντικό πως έκανε μόνο ένα λάθος ο Σλούκας. Αν δίνεις κατοχή στον αντίπαλο και δεν έχεις πάσες που δίνουν καλάθι, δεν βγαίνει το παιχνίδι. Ο τρόπος παιχνιδιού που προσπαθώ να επιβάλλω δεν μπορεί να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Στην αρχή της χρονιάς αυτό φέρνει λάθη. Αν κάνουμε λίγα λάθη θα έχουμε σοβαρή περίπτωση να κερδίσουμε το ματς».

Για την ετοιμότητα του Ζαν Σαρλ: «Υπολογίζω τον Ζαν Σαρλ πολύ περισσότερο από χθες. Ήταν ανέτοιμος και μόνο σε έσχατη περίπτωση θα έπαιζε. Έκανε προπόνηση και χθες και σήμερα και αύριο στο shootaround. Ελπίζουμε να μπορέσει να μας βοηθήσει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»