· Άλλες εποχές θα γίνονταν μεγάλος...τζερτζελές σήμερα στο Ρέντη. Λόγω του χθεσινού φοβερού αποτελέσματος, Πορτογαλίας-Σερβίας 1-2, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

· Με τους Σέρβους του Ολυμπιακού να κάνουν πλάκα στους Πορτογάλους συμπαίκτες τους. Μόνο που αυτή την στιγμή, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου έχουν απομείνει από τους Σέρβους μόνο ο Μάρκοβιτς (κι αυτός είναι στην Εθνική του ομάδα των Ελπίδων, στην οποία είναι αρχηγός) κι από τους Πορτογάλους ο Σεμέδο, κι αυτός υπό…αίρεση.

· Το θέμα, βέβαια, είναι ότι ο χθεσινός θρίαμβος της Σερβίας μέσα στην Πορτογαλία και η πρόκριση της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έρχεται να αποδείξει για άλλη μία φορά ότι πολύ απλά οι Σέρβοι είναι πάντα…Σέρβοι! Δεν μπορείς ποτέ να τους υποτιμάς, γιατί την έχουν στο αίμα τους τη μάχη και τη νίκη.

· Με αυτή την ευκαιρία, εύχομαι ο Ολυμπιακός να μπορέσει να αξιοποιήσει τα τρία παιδιά από τη Σερβία που έχει στο ευρύτερο ρόστερ του. Τον Μάρκοβιτς, τον Ραντζέλοβιτς (δανεικό στην ισπανική Λεγκανές) και τον Τσούμιτς (δανεικό στην ελβετική Λουκέρνη). Και οι τρεις έχουν δείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πράγματα, με τον Ραντζέλοβιτς να τον έχουμε δει περισσότερο και τους άλλους δύο λιγότερο, αν και νομίζω ότι έπρεπε να τους είχαμε δει περισσότερο, με βάση τουλάχιστον την εικόνα τους στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

· Τέλος πάντων, θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν καλύτερη πορεία στον Ολυμπιακό από άλλα παιδιά από τη Σερβία που νομίζω ότι δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε, είτε μιλάμε π.χ. για τον σέντερ φορ Ούρος Τζούρτζεβιτς, είτε για τον μεσοεπιθετικό Κατάι.

· Να θυμίσω ότι…

Ο Τζούρτζεβιτς πέρυσι με την Σπόρτινγκ Χιχόν ήταν δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Ισπανίας με 22 γκολ, ένα λιγότερο από τον Ραούλ Ντε Τομάς της Εσπανιόλ, τον οποίο είδαμε βασικό στην 11άδα της Ισπανίας πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, στη νίκη τους επί της Εθνικής μας ομάδας…

Κι ο Κατάι κάνει σπουδαία καριέρα στον Ερυθρό Αστέρα (61 γκολ και 27 ασίστ σε 120 παιχνίδια), όπως έκανε σημαντική καριέρα και στο MLS με τους Σικάγο Φάϊρ (19 γκολ και 12 ασίστ σε 66 παιχνίδια).



· Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ δεν το είχα προσέξει και τώρα το…κατανόησα, με αφορμή αυτό το άρθρο. Τι εννοώ; Είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθε ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, που δεν υπάρχουν Πορτογάλοι στο ρόστερ του συλλόγου, με εξαίρεση τον Σεμέδο, που κι αυτός ήταν τρεις μήνες στο ψυγείο, κι ακόμη έχει δρόμο για να…ξεπαγώσει-ο Ρόνι Λόπες Βραζιλιάνος είναι, απλά έχει και πορτογαλικό διαβατήριο.

· Την προηγούμενη τριετία ο Ολυμπιακός πάντοτε είχε πολλούς Πορτογάλους. Από τον Ποντένσε και τον Σα, έως τον Μιράντα και τον Ζιλ Ντίας. Από τον Σεμέδο, τον Καφού και τον Μπρούμα, έως τον Τιάγκο Σίλβα, τον Πέπε, τον Μπρούνο Γκασπάρ και το Βινάγκρε! Προσέξτε, υπάρχουν παίκτες του Ολυμπιακού προερχόμενοι από το πορτογαλικό πρωτάθλημα (βλέπε Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ, ακόμη κι ο δανεικός Χασάν), αλλά όχι Πορτογάλοι.

· Παρεμπιπτόντως, ο Βινάγκρε μετά από ένα καλούτσικο ξεκίνημα στην περσινή πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, μάλλον ήρθε τώρα στα ίσα του. Έχει να παίξει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα από τις 24 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε απλά παίρνει ευκαιρίες στο Κύπελλο και στο Λιγκ καπ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο, όταν η Σπόρτινγκ κέρδιζε ήδη 4-0 την Μπεσίκτας, παίρνοντας τη θέση του Ματέους Ρέις.

· Αυτός, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, στον οποίο τόσο κοντά είχε βρεθεί ο Ολυμπιακός, πραγματικά πάει καλά στην Σπόρτινγκ. Είναι βασικός στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και διακρίνεται με την ίδια ευχέρεια τόσο σε ρόλο αριστερού στόπερ σε άμυνα τριών, όσο και σε ρόλο αριστερού μπακ καλύπτοντας όλη την πλευρά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube