Η απόφασή του αυτη ήρθε λίγες ώρες μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε η πρότασή του από τους Ρεπουμπλικάνους, που υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να εμπιστευτεί την Μόσχα.

Ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter χθες το πρωί, ότι ο ίδιος και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την Παρασκευή, την συγκρότηση μιας “προστατευμένης ομάδας κυβερνοασφάλειας” προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως ο κίνδυνος ηλεκτρονικής παρεμβολής σε εκλογικές διαδικασίες.




Η ιδέα του προκάλεσε από την αρχή πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και την άσκηση κριτικής από Ρεπουμπλικάνους που αναρωτήθηκαν γιατί η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Μόσχα, μετά τις υποψίες για εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, στις ΗΠΑ.

“Δεν είναι η πιο ηλίθια ιδέα που έχω ποτέ ακούσει, αλλά βρίσκεται αρκετά κοντά,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ο Ας Κάρτερ που υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μέχρι το τέλος της προεδρικής θητείας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ειρωνικά στο CNN: “Είναι όπως αυτός που ληστεύει το σπίτι σου και σου προτείνει μία ομάδα εργασίας για τις ληστείες.”

Ο σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ, αλλά και υπουργοί του, όπως, ο υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον κι ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, προσπάθησαν να εξηγήσουν την ιδέα του Αμερικανού προέδρου. Ο Μνούτσιν δήλωσε το Σάββατο, ότι οι πρόεδροι Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν στην δημιουργία “μιας ομάδας κυβερνοασφάλειας προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, ενώ θα συνεργαστούν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.”

Ωστόσο, ο Τραμπ επέστρεψε χθες στο θέμα αυτό, που προέκυψε κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν, στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G20 στο Αμβούργο και με ανάρτησή του στο Twitter το υποβάθμισε. “Το γεγονός ότι εγώ κι ο πρόεδρος Πούτιν συζητήσαμε την “Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο” και την συγκρότηση μιας ομάδας, δεν σημαίνει πως νομίζω ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορεί να γίνει,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.




Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές σε ανατολικές περιοχές, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος Λίλα Μαραγκού - Πρώτη επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ινδία: 7 ελέφαντες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με κοπάδι

Με 4X4 μεταφέρουν τους μετανάστες από την Κουντούρα – Νέα καραβιά το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά

Τσιάρας προς αγρότες: Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία - Βίντεο

Ο 8ος πιο… cool δρόμος στον κόσμο είναι στη Θεσσαλονίκη (pics)

Έφοδος του «ελληνικού FBI» σε 2 καταστήματα stripshow στην Καλλιθέα: 5 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Κρήτη: Δύο νέα περιστατικά με μετανάστες – Διασώθηκαν 62 άτομα

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος οδηγός δικύκλου - Κινούνταν με 161 χλμ/ώρα στη Συγγρού