Για την Ελλάδα ως τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του σήκωσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά η φράση «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και ο ίδιος διάβασε «Κάντε την Ελλάδα ξανά μεγάλη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους Ελληνες που συνείσφεραν στην Αμερική μέσω των υπηρεσιών τους στις ένοπλες δυνάμεις, τον αθλητισμό και των επιχειρήσεών τους.

Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω , έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε μιλώντας για τον Αριστοτέλη και τον Ομηρο και τη συνεισφορά των αρχαίων Ελληνων στις επιστήμες, ενώ αναφέρθηκε και στο ρητό «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.



Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027