Ο πρώην οδηγός του GP2 περιμένει να πάρει την ευκαιρία για την επόμενη σεζόν και να βρεθεί ως οδηγός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1. Ο 23χρονος Ιταλός είναι ο τρίτος οδηγός της Ferrari, ενώ τη φετινή σεζόν είχε οδηγήσει για λογαριασμό της Sauber, στα grand prix της Μελβούρνης και της Σανγκάης, αντικαθιστώντας τον τραυματία Πασκάλ Βερλάιν.

Από τότε ο Τζιοβινάτσι έχει συμμετάσχει σε ελεύθερα δοκιμαστικά με την Haas και πλέον επικεντρώνεται για το τι θα κάνει την επόμενη σεζόν, κάτι για το οποίο εμπιστεύεται απόλυτα την Ferrari.

«Ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι του χρόνου στη Formula1 ως οδηγός. Το να βρεθείς στη Formula1 είναι πραγματικά δύσκολο, υπάρχουν είκοσι θέσεις για όλο τον κόσμο, δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο», είπε ο Ιταλός πιλότος.

Για την σχέση του με τη Ferrari είπε: «Είναι μόλις ο πρώτος μου χρόνος στη Ferrari, είναι πολύ καλοί μαζί μου και τους εμπιστεύομαι. Ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για εμένα».

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ σε αυτά που μου έδωσαν αυτή τη σεζόν, εφτά συμμετοχές σε ελεύθερα δοκιμαστικά και μετά θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Όλα μπορούν να συμβούν, ελπίζω να βρω μια θέση οδηγού. Η Haas θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για του χρόνου, ή και η Sauber αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari», πρόσθεσε ο Τζιοβινάτσι.

Ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι θα έχει να ανταγωνιστεί και τον πρωτοπόρο της Formula2, Λεκλέρκ, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί για τις ίδιες ομάδες.

Ο πιλότος θεωρεί ότι είναι ακόμα νωρίς για αποφάσεις επισημαίνοντας: «Είναι ακόμα νωρίς για να ξέρω. Είναι ακόμα Ιούλιος. Ίσως τον Σεπτέμβριο να δω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube