· Τσάκαλος αποδείχθηκε ο τεχνικός της NOVA! Λες και είχε δει το όνειρο πριν το γκολ του Ολυμπιακού στο 93’! Με το που σφύριξε το φάουλ πάνω στον Καμαρά ο διαιτητής κι άρχισαν οι παίκτες να παίρνουν θέσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, η κάμερα του συνδρομητικού καναλιού άρχισε να εστιάζει πάνω στον Χασάν! Συνεχώς, πάνω του ήταν! Λες και είχε διαίσθηση ο αρμόδιος του καναλιού!

· Η, λες και είχε στο μυαλό του τι είχε συμβεί σε δύο προηγούμενες φάσεις. Γιατί εδώ μιλάμε για «τρίτη και φαρμακερή» αυτή στο 93΄! Είχαν προηγηθεί δύο άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Η πρώτη, στο 80ο λεπτό, όταν ο Βρουσάι σέντραρε επικίνδυνα από δεξιά κι ο Χασάν μόλις που έχασε την κεφαλιά από τον αντίπαλο στόπερ κι ενώ βρίσκονταν σε πολύ πλεονεκτική θέση κι έτοιμος να καρφώσει την μπάλα. Η δεύτερη ήταν λίγο μετά όταν σε σέντρα του Εμβιλά πάλι από δεξιά, αυτή τη φορά ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν εκτέλεσε όπως έπρεπε κι η μπάλα πήγε πάνω στο σώμα του Σάλιακα.

· Τη μία δεν την βρήκε την μπάλα, τη δεύτερη την βρήκε αλλά όχι καλά, την τρίτη που την βρήκε καλά ήταν γκολ! Δείτε στο βιντεάκι από τη μετάδοση της Νόβα τρία πράγματα.

Ένα πώς το κανάλι επικεντρώνει συνεχώς πάνω του λες κι έχει έμπνευση! Και προσέξτε, και στα ριπλέι, τις συσπάσεις του προσώπου του Χασάν! Σαν αρπαχτικό που ετοιμάζεται να χυμήξει στο θήραμα του! την μπάλα!

Δεύτερο και σπουδαιότερο τις κινήσεις που κάνει ο Αιγύπτιος πριν εκτελέσει! Πόσο κινείται δηλαδή για να αποφύγει τους αντιπάλους του, την στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του παραμένουν στατικοί.

Και τρίτο τον τρόπο που εκτελεί: δεν είναι απλά το σωστό άλμα, στο σωστό χρόνο. Είναι ο τρόπος που εκτελεί, που «στρίβει» το κεφάλι του. Δεν είναι εύκολο γκολ. Ούτε είναι το γκολ του στιλ «καρφωτή κεφαλιά», όπως του Μπα στην Τούμπα. Εδώ θέλει δεξιοτεχνία, όχι δύναμη. Σαν κτύπημα κόμπρας είναι αυτές οι κεφαλιές! Αν και νομίζω ότι και ο Χασάν να μην έβρισκε την μπάλα, θα το έβαζε ο Σεμέδο που ήταν ακριβώς από πίσω του!

· Να το βίντεο!



· Έχει δε σημασία από το χθεσινό παιχνίδι του Χασάν, η γενικότερη εικόνα του. Διότι δεν ήταν μόνο το γκολ. Και δεν αναφέρομαι στις δύο άλλες περιπτώσεις με τις κεφαλιές που μνημόνευσα παραπάνω. Ο «Φαραώ» είχε μία γενικά καλή δραστηριότητα και εικόνα. Το υπερπολύτιμο γκολ ήταν απλά το αποκορύφωμα. Νωρίτερα είχε δώσει πάσα για γκολ και δη με υπέροχο τρόπο στον Ελ Αραμπί, άσχετα αν ο Μαροκινός αστόχησε από άριστη θέση, ίσως και λόγω της αφόρητης πίεσης που του άσκησε ο Κάργας (παρεμπιπτόντως, κι αυτός πρώην του Ολυμπιακού και κορυφαίος χθες του ΠΑΣ…).



· Ο Χασάν ήταν… κανονικός Χασάν χθες. Γύρισε πίσω και ζήτησε μπάλα για να συμμετάσχει στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Έφτασε έως το άλλο μισό του γηπέδου για να κόψει επίθεση του ΠΑΣ. Έδωσε μάχες κι έκανε φάουλ. Ήταν ένα μεστό 30λεπτο, σαφώς καλύτερο από το 20λεπτο που είχε παίξει στην Τούμπα και στο οποίο είχε ακουμπήσει τέσσερις φορές την μπάλα κι αυτές για να πασάρει σε συμπαίκτες του πάρα πολύ μακριά από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αφού ο Ολυμπιακός ήταν πολύ παθητικός τότε σε όλο το β΄ ημίχρονο.

· Να ξέρετε ότι το χθεσινό ήταν το 5ο παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός κερδίζει 1-0 με γκολ του Χασάν! Τα τέσσερα που τα καθάρισε από το 90ο λεπτό και μετά (με Πανιώνιο κι Ατρόμητο εκτός έδρας και με Μαρσέιγ και ΠΑΣ εντός έδρας) κι ένα στο Χαριλάου με τον Άρη, που είχε σκοράρει στο 67’. Ούτε ο μέγας σκόρερ Αραμπί δεν έχει στον Ολυμπιακό πέντε γκολ σε πέντε 1-0! Έχει τέσσερα: με ΠΑΟΚ εκτός έδρας και με Ερυθρό Αστέρα, ΠΑΟ κι Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας.

· Όπως έχει σημασία και κάτι άλλο: ο Χασάν φέτος έχει παίξει μόλις 13 φορές στον Ολυμπιακό, κι από τις οποίες 13 φορές μόνο τις τέσσερις βασικός. Κι όμως έχει βάλει έξι γκολ το ένα πιο πολύτιμο από το άλλο: το νικητήριο με τη Μαρσέιγ, το νικητήριο με τον ΠΑΣ, τα δύο στο 2-0 με τον Απόλλωνα, το πρώτο στο 2-0 με τον ΟΦΗ και το δεύτερο στο 4-0 με τον Ατρόμητο. Κι έχει και δύο ασίστ! Τα νούμερα είναι καταπληκτικά ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι κι από τις εννιά φορές που μπήκε αλλαγή, η μία ήταν στο στο 92ο λεπτό, οι δύο στο 84ο λεπτό, άλλη μία στο 76ο λεπτό κι άλλες τέσσερις γύρω στο 70ο λεπτό…

Άσχετο: Φοβερό αυτό που γίνεται με τους γκολκίπερ φέτος, αλλά ειδικά στα τελευταία παιχνίδια!

Μόνο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν τραυματιστεί ο Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης κι ο Κνετ του Παναιτωλικού με τον Χουτεσιώτη του ΠΑΣ κι έχουν γίνει αλλαγή από το 28ο λεπτό ο πρώτος κι από το ημίχρονο οι άλλοι δύο-με τον πρώτο ακόμη να μην έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Αλλά κι ο ίδιος ο Σα έχει τραυματισμούς κι έχει χάσει τα παιχνίδια στα Γιάννινα και στο Αγρίνιο!

Στο μεταξύ, στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ κτύπησε κι έγινε αλλαγή ο Γιαννιώτης από το 31’, ο οποίος κι αυτός είναι ακόμη νοκ άουτ, στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ αποβάλλεται ο Βάτερμαν από το 20λεπτο κι ο Διούδης πήγε στην Τούμπα αλλά δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ.

Ο Άρης έχει αλλάξει για την ενδεκάδα του και τους τρεις (Κουέστα, Σιαμπάνη, Μπουσέ) γκολκίπερ του, αλλά το πιο ωραίο είναι ότι τρεις ομάδες με τις οποίες ο Ολυμπιακός είναι σε μεγάλη κόντρα έχουν αλλάξει γκολκίπερ αμέσως μετά τα παιχνίδια που έπαιξαν εναντίον του Ολυμπιακού: Η ΑΕΚ μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 άλλαξε τον Τσιντώτα, ο ΠΑΟΚ μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 άλλαξε τον Πασχαλάκη κι ο Βόλος μετά το Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 άλλαξε τον Γκαραβέλη!

Ρε τι τραβάμε!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube