• Γνώμη εγώ για τις μεταγραφές δεν αλλάζω: κι ο Μιραλάς να έρθει, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος τι θα προσφέρει. Μόνο το γήπεδο δείχνει.

• Άποψη για την αξία κάπου παίκτη βέβαια μπορώ να έχω. Αναφέρομαι στον Χατζισαφί, το πρώτο…χειμωνιάτικο απόκτημα του Ολυμπιακού. Για να είμαι ειλικρινής 100% ασφαλή άποψη δεν μπορώ να δώσω, γιατί δεν τον έχω δει αρκετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα αριστεροπόδαρο πολυσύνθετο παίκτη με ποιότητα.

• Απλά, επειδή είχα διαβάσει ότι τις προάλλες έπαιξε και χαφ σε ένα διάστημα του αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ (2-0) και κάθισα και το χάζεψα αυτό το 25λεπτο (από το 70’), για να δω πώς λειτούργησε σε μία διαφορετική θέση από αυτή που παίζει στον Πανιώνιο-στην Εθνική Ιράν έχει παίξει περισσότερο ως χαφ.

• Και είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι εντυπωσιάστηκα από την εικόνα του 27χρονου διεθνή! Δεν λέω ότι είναι το πιο ασφαλές κριτήριο ένα 25λεπτο κόντρα στον ΟΦΗ (που πάντως μέχρι εκείνη την ώρα είχε βάλει πολύ δύσκολα μέσα στη Ν. Σμύρνη και το 0-0 τον αδικούσε), αλλά σε κάθε παιχνίδι «κάτι» μπορείς να δεις.

• Ο Χατζισαφί ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλός σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου: από δεξιά ο Κόρμπος, από αριστερά αυτός, σε 4-4-2, με Μασούρα, Λάμπρου στα άκρα και Γεζίλ, Ντουρμισάϊ μπροστά.

• Και δεν στέκομαι μόνο στο ωραίο προσωπικό γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το 2-0 μπουκάροντας από τον άξονα και πλασάροντας τέλεια η, στη σέντρα που έκανε κι από την οποία ξεκίνησε το 1-0. Αυτό που είδα είναι ένα παίκτη που ξέρει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο κι ότι μπορεί να κινηθεί με μεγάλη άνεση στον άξονα του γηπέδου.

• Κάποια στιγμή πήρε την μπάλα από τον γκολκίπερ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Πανιώνιου και άρχισε μία εκπληκτική κούρσα. Ντρίμπλαρε με μεγάλη άνεση ένα αντίπαλο του, έκανε μία απόσταση περίπου 50 μέτρων και την κατάλληλη στιγμή έκανε κάθετη στον Γεζίλ. Ουσιαστικά ήταν ασίστ, αλλά όμως ο φορ του Πανιώνιου έχασε την ευκαιρία.

• Γενικά ο Ιρανός έπαιζε συνεχώς κάθετο ποδόσφαιρο, τόσο σαν κίνηση, όσο και σαν πάσα, έδινε σωστά την μπάλα κι έβγαινε κι ο ίδιος μπροστά συχνά για να απειλήσει, είτε με κάποιο σουτ, είτε με κάποια μπαλιά. Κι αμυντικά ήταν πολύ χρήσιμος. Έκλεψε μπάλες και έδειξε ότι ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις στην περιοχή της ομάδας του, διώχνοντας την μπάλα με το κεφάλι σε σέντρες που έγιναν από τα πλάγια.

• Νομίζω ότι αυτό το 25λεπτο του Χατζισαφί σε ρόλο κεντρικού-αμυντικού χαφ μπορεί να δώσει καλές ιδέες στον προπονητή του Ολυμπιακού. Γιατί φαίνεται ότι πράγματι αυτό το παιδί μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο σαν αριστερό μπακ, αλλά κι αλλού στην ενδεκάδα, αν προσαρμοστεί εύκολα.

• Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου στον Ολυμπιακό, λέω ξεκάθαρα ότι δεν ξέρω αν θα «βγει» ο Ιρανός. Αλλά εξίσου ξεκάθαρα λέω ότι «κάτι» έχει για να ποντάρεις πάνω του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube