Ευχάριστο σαββατόβραδο για την Πάφο που νίκησε με 3-0 την ΕΝΠ για την 6η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, κάνοντας ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Στέλιος Κυριακίδης».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γαλάζιους, ο συνήθης ύποπτος τη φετινή σεζόν, Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας έτσι τα έξι γκολ και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των πρώτων σκόρερ, με δύο τέρματα περισσότερο από τον Μπρούνο της Ομόνοιας.

Ο Ζάιρο «χτύπησε» πρώτη φορά στο 9' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, προς το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 89'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αμπντουραχίμι (δημιουργός του δεύτερου γκολ) στο 90'+2' ,πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της παφιακής ομάδας. Καλύτερη επίθεση (13 γκολ), καλύτερη άμυνα (2 γκολ παθητικό) και κορυφή με 14 βαθμούς για την Πάφο. Από την άλλη μεριά η ΕΝΠ έμεινε στην ενδέκατη θέση με έξι βαθμούς.

Εντυπωσιακή και η άλλη αναμέτρηση, καθώς η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε με 1-0 εντός έδρας τη Δόξα Κατωκοπιάς... στο πάρα ένα. Λυτρωτής ο νεοεισελθώνΝτιέγκο Ντόρεγκαραϊ με γκολ ένα λεπτό πριν το τελικό σφύριγμα.

Έστω και έτσι η Νέα Σαλαμίνα υπερασπίστηκε το εντός έδρας αήττητο της και ανέβηκε στην τέταρτη θέση με δέκα βαθμούς. Η Δόξα από τη μεριά της, έχασε ένα εκτός έδρας σερί τριών αγώνων (2-1-0) και γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, μετά από αυτή με την Ομόνοια. Πλέον. βρίσκεται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με εφτά βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
Παρασκευή 07/10
ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα 0-0

Σάββατο 08/10
Νέα Σαλαμίνα-Δόξα Κατωκοπιάς 1-0
(90'+4' Ντόρεγκαραϊ)
Πάφος-Ένωση Παραλιμνίου 3-0
(9’, 89’ Ζάιρο, 90’+2’ Αμντουραχίμι

Κυριακή 09/10
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ακρίτας Χλώρακα (18:00)
Άρη Λεμεσού-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Δευτέρα 10/10
Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού (19:00)
ΑΕ Λεμεσού-Ομόνοια (19:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube