Με το στόμα ανοιχτό άφησε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν όταν δήλωσε πως σίγουρα έχει εκτεθεί σε ραδιενέργεια όταν έγινε το Τσερνομπίλ αφού εκείνη την ώρα απολάμβανε την ηλιοθεραπεία ολόγυμνος στις Κάννες.

Η δημοσιογράφος Γκιγιόμ Ντοντίν ρώτησε τον 88χρονο πατέρα της επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του Τσερνομπίλ . Και τότε ο ιδρυτής του κόμματος αποκάλυψε ότι ο ίδιος σίγουρα έχει εκτεθεί σε ραδιενέργεια αφού την ώρα της πυρηνικής καταστροφής, ο ίδιος έκανε ηλιοθεραπεία σε παραλία στις Κάννες με αδαμιαία περιβολή.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν αποκάλυψε επίσης όταν την περίοδο εκείνη είχε πάει στο γιατρό για ένα τσεκ απ. Και τότε ο γιατρός διέγνωσε υποθυρεοειδισμό. Τον ρώτησε μάλιστα εάν είχε εκτεθεί σε ραδιενέργεια, όπως γράφει το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Closer».

«Tότε σκέφθηκα πως την Κυριακή που σημειώθηκε η τραγωδία του Τσερνομπίλ , εγώ έκανα ηλιοθεραπεία στις Κάννες. Ο ήλιος δεν ήταν πολύ λαμπερός , όπως είναι σήμερα. Ήταν το σύννεφο από το Τσερνομπίλ. Κατά συνέπεια, υπέστην μία από της επιπτώσεις της πυρηνικής τραγωδίας, ευτυχώς περιορισμένη. Θεέ ευχαριστώ", δήλωσε ο Λεπέν στη Γαλλίδα δημοσιογράφο.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube