Μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Γερμανίας, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να καταξιωθεί και ως ευρωπαϊκή δύναμη, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα βρει απέναντί της τη Μπάγερν Μονάχου, την ομάδα που της πήρε τα σκήπτρα στη Μπουντεσλίγκα και δείχνει να ανοίγει έναν νέο κύκλο επιτυχιών. Οι Βαυαροί είναι το φαβορί, σύμφωνα με τους περισσότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η νίκη τους είναι βέβαιη. Τουλάχιστον αυτό τονίζει ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, μιλώντας στη γερμανική «Bild».

«Θέλω να θυμίσω στους φίλους μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, πως έναν χρόνο πριν, τέτοιες μέρες, αντιμετωπίζαμε ξανά τη Μπάγερν Μονάχου σε έναν άλλο τελικό. Αυτόν του Κυπέλλου Γερμανίας. Το αποτέλεσμα ήταν 5-2 για την ομάδα μου. Ας έχουμε, λοιπόν, εκείνο το παιχνίδι ως οδηγό και ας κατέβουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την ελπίδα να επαναλάβουμε την περσινή μας εμφάνιση», ευχήθηκε ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ.

Από πέρσι, πάντως, πολλά έχουν αλλάξει. Αυτό το παραδέχεται και ο Βαϊντενφέλερ. «Σίγουρα οι αντίπαλοί μας είναι ακόμα πιο δυνατοί και προέρχονται από μια εξαιρετική σεζόν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν γίνεται να γνωρίσουν την ήττα σε ένα ματς, το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο. Θα πρέπει, βεβαίως, να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, για να τους κερδίσουμε. Αλλά όλοι στην ομάδα είμαστε σίγουροι που έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε αυτό», σημείωσε με αισιοδοξία ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων ετών, ο Βαϊντενφέλερ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να ζήσει τόσες χαρές και επιτυχίες. «Γυρνώντας με τη σκέψη μου πέντε χρόνια πίσω, ομολογώ πως δεν περίμενα αυτές τις επιτυχίες. Ήμαστε, όμως, πολύ υπομονετικοί και δουλεύαμε με συνέπεια και αυτό μας οδήγησε στην κορυφή του γερμανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προσωπικά βρίσκομαι στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου. Αυτό που ζω, μοιάζει με όνειρο», τόνισε ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιβλήθηκε ποινή έξι αναμετρήσεων στον Πρεστιάνι λόγω ομοφοβικής επίθεσης στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης

Sold out σε λίγες ώρες ο πρώτος ημιτελικός Ατλέτικο-Άρσεναλ για το Champions League!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Ο Εμπαπέ έχει να σκοράρει σε ημιτελικό Champions League από τα… 19 του!

Beef του Βινίσιους με Μπέλιγχαμ: «Τι θέλεις; Κλείσε το στόμα σου»

Εμπαπέ: «Έσπασε» τα κοντέρ στο Champions League - Στα μισά του δρόμου προς τον Ρονάλντο

Ο Αρμπελόα τα «έριξε» στον διαιτητή για τον αποκλεισμό της Ρεάλ: «Δεν μπορεί να αποβάλλεται παίκτης για κάτι τέτοιο»!