Έκανε το… καθήκον του και περιμένει! Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και τερμάτισε στην πρώτη εξάδα, αλλά αναμένει την απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χρειάστηκαν δύο τέρματα στο τελευταίο ημίωρο (64’ Βούρος, 71’ Φελίπε) για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα.

Έτσι, η ομάδα του Νιόπλια ανέβηκε στους 37 βαθμούς και βρέθηκε στην 6η θέση περιμένοντας με αγωνία την οριστική εξέλιξη της υπόθεσης με την τιμωρία του ΠΑΣ.

Από την άλλη, η «ελαφρά ταξιαρχία» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε ελάχιστα, ενώ τερμάτισε στην τελευταία θέση της κανονικής περιόδου.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3, με τους Λάμπρου και Ντουρμισάι να πλαισιώνουν τον Λουίς Φελίπε στην επιθετική τριπλέτα, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν οι Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο και Νέιρα. Την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς και Μπαλογιάννης, ενώ την εστία των Κρητικών υπερασπίστηκε ο Εσπασί.

Από την άλλη, ο Μπάμπης Τεννές χρησιμοποίησε 4-4-2, με τον τον Κότσαρη κάτω από το τέρμα και τους Ντεντάκη, Άλβες, Ρόγκνε, Μπαξεβανίδη στα μετόπισθεν. Τσιλούλης και Γιαννιώτας έπαιξαν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ ως κεντρικά χαφ αγωνίστηκαν οι Τσίμπσαχ και Σλίβκα. Το επιθετικό δίδυμο του Απόλλωνα ήταν Ντάουντα-Ιωαννίδης.



Το ματς:
Ο ΟΦΗ επιχείρησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα, που επιχειρούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14’, με τον Νέιρα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τον ρυθμό και κλείστηκαν στα καρέ τους.

Οι Κρητικοί προσπαθούσαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν κινδύνους, αλλά τα γεμίσματα στην περιοχή δεν είχαν αντίκρισμα, με τον Λάμπρου να μην τελειώνει τη φάση από κοντά στο 33’. Κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Νιόπλια εμφανίστηκαν πολύ πιο… αγριεμένοι και επιθετικοί στο παιχνίδι τους. Στο 52’, ο ΟΦΗ άγγιξε το 1-0, όμως ο Φελίπε δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε μετά το γύρισμα του Ντουρμισάι.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Φελίπε απείλησε ξανά, ωστόσο το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό, κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Κότσαρη.

Στο 64’ ήρθε η λύτρωση για τους Κρητικούς, που άνοιξαν το σκορ, με τον Βούρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον μηρό μετά από μια φάση διαρκείας στα αντίπαλη καρέ.



Οι παίκτες του Νιόπλια βρήκαν ψυχολογία και στο 71’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Φελίπε να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και να νικάει με τη… δεύτερη τον Κότσαρη για το 2-0.



Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική διαχείριση και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, αν και στο 74’ ο Τσιλούλης βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, αλλά τον σταμάτησε ο Βούρος. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη που τον φέρνει στην εξάδα, στην περίπτωση που ισχύσει η τιμωρία του ΠΑΣ.

MVP: Ο στόπερ Πραξιτέλης Βούρος «ντύθηκε» επιθετικός και έκανε τη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν οι συμπαίκτες του που αγωνίζονται στη γραμμή της κρούσης. Ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με το γκολ που πέτυχε στο 64’, ενώ είχε και μια καθοριστική επέμβαση στο 74’, όταν έκοψε τον Τσιλούλη με εξαιρετικό τάκλιν πριν εκείνος εκτελέσει τον Επασί.

Η «σφυρίχτρα»: Σε γενικές γραμμές ο Κωνσταντίνος Περράκης τα πήγε περίφημα. Είχε εύκολο έργο και δεν διαχειρίστηκε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Νιόπλιας):
Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης – Ντε Γκουζμάν (75’ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα (84’ Στάικος) – Λάμπρου (78’ Τσιλιανίδης), Ντουρμισάι (84’ Καμάου), Λ. Φελίπε

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Κότσαρης – Ντεντάκης, Άλβες, Ρόγκνε (60’ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης - Τσιλούλης, Τσίμπσαχ (76’ Παπαγεωργίου), Σλίβκα, Γιαννιώτας (46’ Παμλίδης) – Ντάουντα (53’ Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Βοηθοί: Παναγιώτης Δημήτρης Σακκάς, Αθανάσιος Κόλλιας

Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Φωτιάς

AVAR: Μπούξμπαουμ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube