Αν υπήρχε… πρωταθλητής των καθυστερήσεων, αυτός που θα έπαιρνε τον τίτλο και μάλιστα χωρίς αντίπαλο θα ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… σώσει πολλές παρτίδες στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας είτε στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, είτε στον έξτρα χρόνο. Όπως έγινε και στο Περιστέρι…

Είναι τόσο εντυπωσιακές οι επιδόσεις του Ολυμπιακού και στην περίπτωση του οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αφού από τους 23 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μετά από 11 αγωνιστικές, οι 9 προέρχονται από γκολ στο φινάλε.

Η αρχή έγινε την 2η αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο είναι και το μοναδικό που είχε κριθεί από νωρίς. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με τέρματα των Γκερέρο (90’) και Μεριά (92’). Την επόμενη αγωνιστική, οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης και πήραν τη νίκη με 2-1 και τους τρεις βαθμούς, χάρη σε ένα τέρμα του Νάτχο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο ίδιο λεπτό κρίθηκε και η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός φλέρταρε και εκεί με την πρώτη απώλεια βαθμών, αλλά ο Χασάν σαν «από μηχανής Θεός» σκόραρε στο 92’ και διαμόρφωσε το 0-1. Επόμενο παιχνίδι, που κρίθηκε στο τέλος, ήταν αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική. Το 0-0 διατηρούνταν μέχρι το 89’, αλλά ο Μάνος με μια προσωπική ενέργεια «έγραψε» το 1-0 και χάρισε το τρίποντο στους Πειραιώτες.

Στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν κατάφατσα με την ήττα, όντας πίσω στο σκορ από το γκολ του Κάτσε στο 61’, αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σισέ έκανε το 1-1. Η συνέχεια γράφτηκε στο Περιστέρι, με τον Βούκοβιτς να πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά στο 94’ και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube