Τα τελευταία 10-15 χρόνια η «έκρηξη» ή αν θέλετε η μόδα με τα τατουάζ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Τις περισσότερες φορές ακόμη, οι παίκτες ίσως να πιστεύουν πως αν δεν έχουν έστω κι ένα τατού, δεν θα γίνουν αποδεκτοί από το σύνολο. Σε τέτοιο σημείο…



Τη συγκεκριμένη μόδα την έφερε εδώ και χρόνια, ο ιδιόρρυθμος Ντένις Ρόντμαν και μετέπειτα ο Άλεν Άιβερσον. Ο Ρόντμαν απ’ τη μία έκανε την αρχή, καθώς έπαιζε με πολλά και περίεργα τατού στο γήπεδο. Ο Άιβερσον απ’ την άλλη, προσπάθησε να συνεχίσει αυτή την τάση, σε σημείο που σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, δείχνουν πως σχεδόν το 70% των παικτών του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, έχουν μουτζουρώσει το σώμα τους.

Γουίλσον Τσάντλερ

Ο Τσάντλερ είχε αρκετά τατουάζ όταν εντάχθηκε στο πρωτάθλημα το 2007 και έκτοτε δεν το έχει αφήσει καθόλου. Είναι μεγάλος θαυμαστής των κόμικς (Juggernaut of X-Men), των κινουμένων σχεδίων (Beavis και Butthead) και της ραπ μουσικής (Eazy-E) και αυτό σίγουρα φαίνεται στο σώμα του.

Τζέι Αρ Σμιθ

Ο Σμιθ είναι γεμάτος τατού, με πολλά απ’ αυτά να καλύπτουν το λαιμό του, τα αυτιά του και το πρόσωπό του. Έχει περίπου 70 τατουάζ, ενώ ο ίδιος πρόσφατα τόνισε πως τα μισούσε και ότι ήταν νεότερος όταν τα έκανε.

Κρις Άντερσεν

Μιλάμε για τον άνθρωπο που πλέον δεν έχει άλλο χώρο για τατού στο κορμί του. Το μέτρημα έχει χαθεί αν και σίγουρα δεν έχει σταματήσει να «μουτζουρώνεται». Σαφώς ήταν το σήμα κατατεθέν του και οι περισσότεροι μιλούσαν για αυτά και όχι για τα κατορθώματά του.

Ντορέλ Ράιτ

Κάποιοι ίσως και να μην τον γνωρίζετε, αλλά πριν σχεδόν μια εφταετία, ίσως και να ήταν μια κατηγορία μόνος του, για τον «πιο γεμάτο από τατού παίκτη του ΝΒΑ». Τώρα ίσως και να είναι ξεπερασμένος. Η μόδα προχωράει.

Μόντα Έλις

Ο Μόντα Έλις έχει σίγουρα ένα απ’ τα πιο μεγαλεπήβολα δέντρα πάνω του. Συγκεκριμένα, ξεκινάει από το στήθος και φτάνει μέχρι την κοιλιά. Φήμες λένε ότι έχει σταματήσει να κάνει τατουάζ, αυτό όμως δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

Επιμέλεια: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube