Αντίστροφα για την αναμέτρηση με την Γκαμπάλα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, μετρούν στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά» παρουσίασε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αποψινού αγώνα.

#8 γκολ έχει σημειώσει ήδη ο Μακ στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ και πλέον είναι ο κάτοχος του πιο παραγωγικού σκόρερ σε μια σεζόν για τον Δικέφαλο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Στέφανος Αθανασιάδης μόλις την περσινή σεζόν, 2014-15, με 7 γκολ. Η τρίτη καλύτερη επίδοση ανήκει στον Γιασεμή Γιασεμάκη με 5 γκολ την σεζόν 2001-02.

#9 γκολ έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης σε αγώνες για τους ομίλους του Europα League και παραμένει πρώτος στην λίστα με τους σκόρερ του ΠΑΟΚ. Με 6 γκολ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ με 4 γκολ ακολουθεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

#28 αγώνες έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ σε αγώνες για τους ομίλους του Europa League και η συγκομιδή του είναι 11 νίκες – 12 ισοπαλίες – 5 ήττες. Ο Δικέφαλος με τις 5 συμμετοχές του στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης έχει τις περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

#Το Αζερμπαϊτζάν έγινε ο 31ος προορισμός του Δικεφάλου στο ευρωπαϊκό του ταξίδι το οποίο ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η πρώτη αναμέτρηση με την Γκαμπάλα τελείωσε με λευκή ισοπαλία, αποτέλεσμα που έχει…τιμήσει ο Δικέφαλος στην φετινή φάση των ομίλων, αφού οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις του έχουν τελειώσει ισόπαλες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.