Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις μεταγραφικές κινήσεις ενόψδει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κι αυτό που μπορεί να διακρίνει κάποιος είναι η διάθεση των ερυθρόλευκων να αποκτήσουν τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει την φετινή σεζόν. Ενδεικτικό των πλάνων της ομάδας του λιμανιού είναι οι δύο κινήσεις που έχουν ήδη γίνει και οι οποίες φανερώνουν πολλά για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν οι πειραιώτες το φετινό καλοκαίρι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει κλείσει από τον Γενάρη τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη ενώ πριν από δυο μέρες οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν άμεσα συμφωνώντας με τον 24χρονμο σέντερ φορ του ΟΦΗ, Δημήτρη Μάνο. Οι πειραιώτες πήραν δηλαδή δύο Έλληνες παίκτες που έχουν εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν. Ο Πασαλίδης έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή χρονιά στον Αστέρα.

Ήταν η σεζόν της καθιέρωσης για τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό και ο Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει δικό του τον παίκτη. Οι πρωταθλητές πήραν επίσης τον πρώτο σκόρερ της football league γιατί πολύ απλά στο σκάουτινγκ που έκαναν διέκριναν πολύ καλά στοιχεία. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα επενδύσει σε Έλληνες παίκτες και ο Πασαλίδης με τον Μάνο είναι η αρχή. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά και παιδιά που έχει δώσει η ομάδα του Πειραιά με την μορφή δανεισμού. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Γιαννιώτη, του Ρισβάνη και φυσικά του Τσιμίκα που παίζει στην Ολλανδία.

Φαίνεται επίσης η πρόθεση του Ολυμπιακού να εμπιστευτεί το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις πρώτες κινήσεις. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η μεταγραφή του Καμαρά από την Αζαξιό, ην οποία πραγματοποιήθηκε μετά από εισήγηση του Φρανσουά Μοντέστο. Κι εδώ ο Ολυμπιακός κάνει μια επένδυση προχωρώντας στην απόκτηση ενός νεαρού αμυντικού μέσου, δίνοντας βαρύτητα στα όσα υποστήριξε ο αρχισκάουτερ των πρωταθλητών.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι Πειραιώτες εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις νεαρών σε ηλικία παικτών και φυσικά η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην μεταγραφική ατζέντα του Ολυμπιακού υπάρχουν αρκετά ονόματα παικτών που έχουν τσεκάρει για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ερυθρόλευκοι και το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι οι επιλογές που θα μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στους ερυθρόλευκους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube