Ο Καγουάι Λέοναρντ ζήτησε να φύγει από τους Σπερς καθώς δεν γεφυρώθηκε το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στον ίδιο και τον «οργανισμό». Θυμίζουμε ότι ο 27χρονος φόργουορντ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2020 με συνολικές απολαβές 41,4 εκατομμύρια δολάρια.

Με το που έγινε γνωστή η απόφασή του, άρχισαν τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι Λέικερς δείχνουν να έχουν προβάδισμα για την απόκτησή του, ωστόσο υπάρχουν πέντε ακόμα ομάδες που θα ενδιαφερθούν. Ας δούμε παρακάτω τους επτά πιθανούς προορισμούς του Λέοναρντ, αλλά και τι μπορεί να προσφέρει η κάθε ομάδα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Marca.

Λος Άντζελες Λέικερς: Το πρώτο φαβορί για να αποκτήσει τον Λέοναρντ, που γεννήθηκε στο Λος Άντζελες. Η ομάδα από την «πόλη των αγγέλων» μπορεί να προσφέρει ως ανταλλάγματα τους Λόνζο Μπολ, Κάιλ Κούζμα, Λούολ Ντενγκ, αλλά και δύο επιλογές από τον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2019 και του 2021.

Λος Άντζελες Κλίπερς: Μάλλον το δεύτερο φαβορί, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου Άντριαν Βοϊνιαρόφσκι. Κι εδώ υπάρχει το ξεκάθαρο πλεονέκτημα πως ο Λέοναρντ θα αγωνιστεί σε ομάδα της πόλης του, ενώ οι Κλιπς μπορούν να προσφέρουν τους Τομπάιας Χάρις, Πάτρικ Μπέβερλι και δύο επιλογές του πρώτου γύρου του φετινού ντραφτ (νούμερα 12 και 13).

Νιου Γιορκ Νικς: Τρίτη στη λίστα η ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο», που αναζητά έναν σταρ για να τον τοποθετήσει δίπλα στον Πορζίνγκις. Οι Νικς έχουν δυνατό πακέτο για να κάνουν δικό τους τον MVP των τελικών του 2014: Τιμ Χαρνταγουέι, Φρανκ Ντιλικινά, το νούμερο 9 του φετινού ντραφτ, αλλά και την επιλογή τους στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2020.

Κλίβελαντ Καβαλίερς: Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Οι Καβς πάντως ίσως ξεκινήσουν διαδικασία rebuilding. Για να «δελεάσουν» τους Σπερς, θα προσφέρουν τον Τζορτζ Χιλ, τον Κάιλ Κόρβερ, τον Λάρι Νανς Τζούνιορ και το νούμερο 8 του φετινού ντραφτ.

Μπόστον Σέλτικς: Οι «Κέλτες» επιχείρησαν να αποκτήσουν τον Λέοναρντ και το Φεβρουάριο, ωστόσο έλαβαν αρνητική απάντηση από τους Σπερς. Τώρα όμως άλλαξαν οι καταστάσεις και οι Σέλτικς έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τον γκαρντ Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά και την επιλογή τους στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2019.

Φιλαδέλφεια Σίξερς: Φέτος έκαναν πολύ καλή χρονιά και το περίφημο «The Process» πλησιάζει στην κορύφωσή του, αφού η ομάδα από την «πόλη της αδελφικής αγάπης» θέλει έναν σούπερσταρ για να πλαισιώσει τους νεαρούς αστέρες της. Ήδη γίνεται λόγος για προσέγγιση στον Λεμπρόν Τζέιμς, ενώ δεν θα πουν «όχι» προφανώς και στον Λέοναρντ. Μπορούν να προσφέρουν τον ρούκι γκαρντ Μαρκέλ Φουλτζ, τον Ντάριο Σάριτς και το νούμερο 10 του φετινού ντραφτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube