Πρωταγωνιστές των ημερών είναι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και οι ομάδες τους, που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το φετινό Μουντιάλ όμως έχει και αρκετούς απόντες. Έντεκα εξ αυτών είναι και εκείνοι που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν με τις ομάδες τους στο Champions League, όμως είτε οι εθνικές τους δεν πήραν την πρόκριση για την τελική φάση, είτε οι ομοσπονδιακοί προπονητές των χωρών τους δεν τους κάλεσαν στην τελική 23άδα.

Πρόκειται για μία δυνατή ενδεκάδα, που καλύπτει όλες τις θέσεις, σε διάταξη 4-3-3. Ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ του κόσμου, ο Πετρ Τσεχ, ένας ολοκληρωμένος αριστερός μπακ, ο Νταβίντ Αλάμπα, ο κορυφαίος της φετινής Άρσεναλ, ο Άαρον Ράμσεϊ και ο Mr. 100 εκατ. ευρώ, ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Πιθανώς οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να άλλαζαν το ρου του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και το uefa.com τους παρουσίασε:

Πετρ Τσεχ (Τσέλσι και Τσεχία)



Φελίπε Λουίς (Ατλέτικο Μαδρίτης και Βραζιλία)



Νεμάνια Βίντιτς ( Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σερβία)



Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι και Σερβία)



Νταβίντ Αλάμπα ( Μπάγερν Μονάχου και Αυστρία)



Γκάμπι (Ατλέτικο Μαδρίτης και Ισπανία)



Αάρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ και Ουαλία)



Αρντάν Τουράν (Ατλέτικο Μαδρίτης και Τουρκία)



Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ και Πολωνία)



Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης και Ουαλία)



Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν και Σουηδία)



Εκτός, όμως, αυτών, μεγάλοι απόντες από τη φετινή διοργάνωση θα είναι και οι τραυματίες Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος, βέβαια, δεν αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και Τιάγκο Αλκάνταρα.

Όλοι αυτοί μπορούν να μπουν κι επίσημα στη λίστα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, όπως οι Τζορτζ Μπεστ, Ράιαν Γκιγκς, Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Γιάρι Λιτμάνεν και Τζορτζ Γουεά, που δεν συμμετείχαν ποτέ στην απόλυτη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube