Δύο εικοσιτετράωρα πριν την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας και της διακήρυξης για τις μελλοντικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η πρωθυπουργός θα μεταθέσει την ψηφοφορία για μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σημερινή (Δευτέρα) συνέντευξη στη Sunday Mail, η Τερίζα Μέι προειδοποιεί ότι τυχόν απόρριψη της Συμφωνίας και της Πολιτικής Διακήρυξης οδηγεί τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, σε μη Brexit ή σε άτακτη αποχώρηση. «Δυστυχώς έχουμε μια άφρονα αντιπολίτευση που το μόνο που επιδιώκει είναι οι εκλογές και αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας. Οι βουλευτές οφείλουν να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να ψηφίσουν τη Συμφωνία, την μόνη που υπάρχει στο τραπέζι και εγγυάται την ασφάλεια της χώρας και το αδιατάρακτο μέλλον των πολιτών της», υποστηρίζει η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει»

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες των Synday Times που φέρουν την πρωθυπουργό να αναβάλει την ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του επίμαχου άρθρου της Συμφωνίας που αφορά στο συνοριακό καθεστώς στη Βόρειο Ιρλανδία, θέμα που έχει βαθειά διχάσει όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου. Ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ισχύ του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου Backstop, που δεν προβλέπεται από τη Συμφωνία, θεωρείται βέβαιο ότι θα άλλαζε τη γνώμη πολλών βουλευτών των κυβερνητικών εδράνων.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση και προσωπικά η Τερέζα Μέι, βρίσκονται μπροστά στην κρισιμότερη φάση για τη χώρα και την πολιτική τους επιβίωση. Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι αποφασιστικές, πρωτίστως για τη Βρετανία αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα άτακτο Brexit δεν συμφέρει καμιά από τις δύο πλευρές.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη