Λίγες μέρες μετά την 8η συνεχόμενη κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής παρουσίασαν το ολοκαίνουργιο σκάφος τους με το οποίο θα διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο.

Η «Ιφιγένεια», όπως ονομάζεται το σκάφος, κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές και όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του, ειδικά σχεδιασμένες για τους δύο κορυφαίους ιστιοπλόους.



«Όλη τη φετινή χρονιά έχουμε δουλέψει εντατικά με συνέχεια και συνέπεια, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες απέναντι στους καλύτερους και έχοντας δοκιμαστεί στις πλέον ανταγωνιστικές συνθήκες. Αυτού του είδους η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος όταν έχεις υψηλούς στόχους και για εμάς τώρα ο στόχος είναι μόνο ένας: να ανεβούμε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο Παναγιώτης Μαντής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων με τη νοοτροπία ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ξεκούραση. Είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί πρώτα απ’ όλα με τους εαυτούς μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δικαιούμαστε να βάζουμε τον πήχη ψηλά».

Μετά από μια μικρή, απαραίτητη ανάπαυλα, οι Έλληνες πρωταθλητές θα αναχωρήσουν στις 5 Μαΐου για τη Βραζιλία, όπου ουσιαστικά θα παραμείνουν με μικρά διαλείμματα μέχρι την έναρξη των Αγώνων, έχοντας πλέον μπει στο τελικό και πλέον εντατικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι νικητές στα open περιφερειακά πρωταθλήματα νήσων Αιγαίου και Βορείου Ελλάδας σε όπτιμιστ και ILCA 4

Το ''1st Paddle Challenge Poros 2026'' έρχεται στον Πόρο στις 13–15 Μαρτίου

Τα αποτελέσματα της 1ης Πανελλήνιας Πρόκρισης Bic Techno 293 & 293 Plus για την Εθνική Ομάδα

Πρεμιέρα για τις εθνικές προκρίσεις σε ILCA 4 και Bic Techno – Τριήμερο ιστιοπλοϊκής δράσης σε Σαλαμίνα και Βουλιαγμένη

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα – Στη Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

AEGEAN 600 - Η αντίστροφη μέτρηση για το 6o, οι εγγραφές συμμετοχής και οι αναμνήσεις των πληρωμάτων

Δεύτερη στον κόσμο η Ερμιόνη Γκίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Open Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών Optimist: 203 σκάφη και διεθνείς συμμετοχές

Πρώην προπονητής Ολυμπιονίκη του 2024 καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις!

Με επτά Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ιστιοπλοΐας 2025 στη Βιλαμούρα