Η Premier League συνεχίζει να αφήνει τον κόσμο του ποδοσφαίρου με το στόμα ανοιχτό, όχι, όμως, μόνο από άποψη θεάματος. Οι αγγλικοί σύλλογοι εντυπωσιάζουν και με τον τρόπο που κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι.

Ειδικότερα, οι «μεγάλοι» του Νησιού, με σαφή στόχο να πρωταγωνιστήσουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο, έχουν ξοδέψει ποσά για μεταγραφές που προκαλούν ίλιγγο.

Η περίοδος των μεταγραφών ολοκληρώνεται αύριο, αλλά η κινητικότητα υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υφίσταται μέχρι και το… τελευταίο λεπτό.

Η «Marca» παρουσιάζει αναλυτικά το τι θα ακολουθήσει, στα κορυφαία κλαμπ της Αγγλίας, κυρίως σε επίπεδο αποχωρήσεων, χωρίς, βέβαια, να απορρίπτεται το ενδεχόμενο κάποιας καινούργιας προσθήκης.

Άλλωστε, ανέκαθεν, στην τελευταία μέρα των μεταγραφών το ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο.

Ας μπούμε, λοιπόν, στα ενδότερα των κορυφαίων συλλόγων:

Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» ξόδεψαν για μεταγραφές πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Ίσως, στο φινάλε να αποκτηθεί ένας παίκτης για να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην επίθεση μετά τον τραυματισμό του Ιεανάτσο. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποχωρήσει ο Μπονί, ο οποίος έχει λάβει ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πεπ Γκουαρντιόλα πως δεν υπολογίζεται. Τόσο η Γουέστ Χαμ όσο και η Έβερτον έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Στην «πόρτα» της εξόδου βρίσκεται και ο Τζο Χαρτ, ο οποίος είναι προ των πυλών της Τορίνο, όπου θα μετακομίσει με τη μορφή δανεισμού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» σπατάλησαν για μεταγραφές γύρω στα 190 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν φαίνεται πως σταματάει. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει τη φόρμουλα απόκτησης του Φόντε από τη Σαουθάμπτον, με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να αποτελεί εισήγηση του «special one». Παράλληλα, η διαφαινόμενη αποχώρηση του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ίσως ανοίξει τον δρόμο για την προσθήκη ενός κεντρικού μέσου. Τέλος, η Γιουνάιτεντ δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πρόταση για τον Νταρμιάν, με την Ίντερ να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του παίκτη.

Άρσεναλ

Για μια ακόμη χρονιά οι φίλαθλοι των «κανονιέρηδων» δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τον τρόπο που κινήθηκε η ομάδα τους στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Ο Αρσέν Βενγκέρ προσπαθεί να ολοκληρώσει την απόκτηση των Μουστάφι και Λούκας Πέρεθ, αναζητώντας άμεσα λύσεις τόσο για την άμυνα όσο και για τη γραμμή κρούσης. Και οι δύο παίκτες έχουν συμφωνήσει σε όλα με την Άρσεναλ και μένει μόνο η τυπική ανακοίνωσή τους. Στο τοπίο των αποχωρήσεων ίσως υπάρξουν εξελίξεις με την περίπτωση του Γκνάμπρι, μιας και σήμερα φούντωσαν οι φήμες για ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου.

Λίβερπουλ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σπατάλησε ένα ποσό που ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, αλλά ακόμη αναζητά έναν αμυντικό που ελπίζει πως θα προσφέρει άμεσα λύσεις στα «ρήγματα» που έχουν παρουσιαστεί στα μετόπισθεν. Το όνομα του Γερμανού Χέκτορ και αυτό του Ολλανδού Μάρτινς Ίντι έχουν πέσει στο τραπέζι, χωρίς να υπάρχει κάτι οριστικό ακόμη.

Τσέλσι

Και οι «μπλε» του Λονδίνου έχουν ξοδέψει γύρω στα 80 εκατ. ευρώ, θέλοντας να επανέλθουν άμεσα στους τίτλους. Το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε έχει ξεκινήσει, μάλιστα, με το «πόδι στο γκάζι» αφού στο πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η Τσέλσι βρίσκεται μια «ανάσα» από τον αριστερό οπισθοφύλακα της Φιορεντίνα, Μάρκος Αλόνσο, ενώ πιθανό να κινηθεί και για έναν στόπερ. Ταυτόχρονα, φαίνεται να πλησιάζει ο Μπρόζοβιτς από την Ίντερ, με τον Σεσκ Φάμπρεγας να είναι πιθανό να ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο.

Τότεναμ

Οι «spurs» κινήθηκαν μεθοδευμένα στην αγορά, διατηρώντας τον περσινό κορμό και δίνοντας 35 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή τους. Παρόλα αυτά, οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμη για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, η οποία στοχεύει στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα και ενός επιθετικού, αν και θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να ολοκληρώσει και τις δυο περιπτώσεις, μιας και ο χρόνος πιέζει. Τα 15 εκατ. ευρώ που μπήκαν στο ταμείο από την παραχώρηση του Τσαντλί, πάντως, ίσως λύσουν τα χέρια των διοικούντων του Λονδρέζικου συλλόγου.

Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube