Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, εκτός από τους προφανείς νικητές και ηττημένους, είχε και άλλους κερδισμένους ή χαμένους και μάλιστα όχι απαραίτητα από τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο της Τούμπας.

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Ναι, ο «δικέφαλος» επικράτησε εύκολα και πανηγυρίζει τη νίκη του, αλλά μαζί του κέρδισαν και κάποια πρόσωπα γύρω από την ομάδα. Ο προπονητής του, Ιγκόρ Τούντορ, δικαίως πήρε πόντους, τόσο για το στήσιμο της ομάδας του, όσο για τις αλλαγές του και το πνεύμα που έχει καταφέρει μέσα σε λίγο καιρό να εμφυσήσει στους παίκτες του.

Νικητής και ο Ροντρίγκεζ που έκανε… παπάδες από τη δεξιά πλευρά και έδωσε απαντήσεις σε όσους τον αμφισβητούσαν όσο καιρό αγωνιζόταν στα αριστερά, που δεν είναι η καλή του πλευρά. Δίπλα του, σε αυτούς που επωφελήθηκαν και ο Γλύκος, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, δεν έκανε λάθη και δεν άφησε πολλές αμφιβολίες για το ποιος πρέπει να ξεκινάει βασικός κάτω από τα δοκάρια!

Στους κερδισμένους της βραδιάς πρέπει να θεωρήσουμε και τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, που προτίμησε να οδηγηθεί η ομάδα του με ψυχραιμία πριν από το ντέρμπι, να μην ανεβούν πολύ οι τόνοι και να παραμείνουν άπαντες στο σύλλογο, προσηλωμένοι μόνο στο ματς. Φυσικά μαζί του, σε αυτούς που χαμογέλασαν χτες, είναι και όσοι αποφάσισαν να πληρώσουν εισιτήριο στην Τούμπα και είδαν από κοντά την ομάδα τους να επικρατεί κατά κράτος σε ένα ντέρμπι.

Τέλος, στην μεριά των «ευνοημένων» είναι σίγουρα και ο Ολυμπιακός, αλλά και η ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήδη έχουν αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και δεν θα αγωνίζονται πλέον σκεπτόμενοι ότι σε πιθανό στραβοπάτημα θα έχουν συγκάτοικο στην κορυφή, οπότε αυτομάτως θα έχουν λιγότερο άγχος. Βαθμολογικό όφελος είχε και η «Ένωση» που μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από τους «πράσινους».

Στην αντίπερα όχθη, στους ηττημένους , το όνομα του Αναστασίου φιγουράρει στην κορυφή της λίστας. Δεν διάβασε καθόλου καλά το παιχνίδι, οι αλλαγές ήταν αργοπορημένες και εκτός αυτού δεν πρόσφεραν τίποτα. Γενικά φάνηκε περίτρανα χτες ότι η ομάδα (όταν ειδικά την έπιασε… θάλασσα) δεν βοηθήθηκε από τον πάγκο. Σε εξίσου κακή βραδιά ήταν και ο Ταυλαρίδης, που ναι μεν όλη τη χρονιά είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά ειδικά χτες έμοιαζε σαν ψάρι έξω από τα νερά του.

Σε αυτούς που έχασαν, πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, διότι όπως αποδείχθηκε ο ντόρος που είχε γίνει τις τελευταίες μέρες για τη διαιτησία, μάλλον αποπροσανατόλισε την ομάδα του. Ίσως μάλιστα το γεγονός ότι –έστω και άθελα του- έδωσε… άλλοθι στους παίκτες για πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα, να έπαιξε το δικό του ρόλο στο πως εξελίχθηκε ή αναμέτρηση.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία να δει το όνομα του στην… καλή λίστα, έχασε και ο Αρετόπουλος. Μετά το… σαματά που είχε προκληθεί με τον ορισμό του, είχε τη δυνατότητα να κάνει μια καλή διαιτησία και να κλείσει στόματα. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά τα έκανε ακόμα χειρότερα! Παρέα του στους «ηττημένους» και η ΚΕΔ που τον επέλεξε και τελικά εκτέθηκε.

Μαζί με τους παραπάνω, χαμένοι πρέπει να αισθάνονται και οι φίλοι του ΠΑΟΚ που τελικά δεν πήγαν στην Τούμπα (η οποία δεν γέμισε) και έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ. Τέλος, «έχασε» και η Super League, διότι την ώρα που στον Ολυμπιακό χαμογελούσαν -δικαίως- με την αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς, αυτομάτως το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μειώθηκε αισθητά!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube