Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με το καινούργιο βιβλίο του Ταξίδι στα Αστέρια μεταφέρει μέσα σε 544 σελίδες με μυθιστορηματικό τρόπο μία απόλυτη αληθινή ιστορία με την οποία καταγράφει τη πορεία των 60 χρόνων του πιο σπουδαίου Κυπέλλου σε επίπεδο συλλόγων στον πλανήτη:του Champions League!

Ξεκίνησαν όλα από αυτή τη μόνιμη διάθεση που έχουν οι Άγγλοι να υπερβάλλουν ! Οι νίκες της κορυφαίας ομάδας της εποχής στο αγγλικό ποδόσφαιρο, της Γουλβς επι της Χόνβεντ και της Σπαρτάκ Μόσχας σε φιλικά παιχνίδια προκάλεσαν φρενίτιδα στον Τύπο της εποχής και οι πηχυαίοι τίτλοι που αναδείκνυαν ως πρωταθλήτρια κόσμου την ομάδα των "λύκων" οδήγησαν τον τότε αρχισυντάκτη της εμβληματικής γαλλικής εφημερίδας L'EQUIPE Γκαμπριέλ Ανό να επαναφέρει την ιδέα για δημιουργία Κυπέλλου Ευρώπης Πρωταθλητριών ομάδων. Ο Ανό δεν ήταν απλά ένας δημοσιογράφος αλλά ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος που είχε περάσει ακόμα και από τη θέση του εκλέκτορα της εθνικής ομάδας στη Γαλλία. Οι δικές του πιέσεις προς την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για να απολαμβάνουμε σήμερα αυτό το μοναδικό υπερθέαμα που είναι το Champions League!

Στο καινούργιο μου βιβλίο, οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου μπορούν να βρουν όλες τις μεγάλες στιγμής από τις ομάδες του νησιού που καθόρισαν την εξέλιξη αυτού του τροπαίου! Από τη Σέλτικ που ήταν η πρώτη η οποία έσπασε την λατινική κυριαρχία κατακτώντας το κύπελλο πρωταθλητριών το 1967, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μπεστ και του Τσάρλτον που ήταν η πρώτη αγγλική η οποία ανέβηκε στο θρόνο ένα χρόνο αργότερα μέχρι τις μέρες κυριαρχίας της Λίβερπουλ, της Νότιγχαμ Φόρεστ, της Άστον Βίλα και έως την Τσέλσι στις μέρες μας η διαδρομή είναι τεράστια! Ενδιάμεσα ομάδες που πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να κατακτήσουμε τρόπαιο όπως η φοβερή και τρομερή Λιντς Γιουνάιτεντ που αδικήθηκε κατάφωρα το 1975 κόντρα στη Μπάγερν ή η Άρσεναλ του Βενγκέρ που με δέκα παίκτες ακούμπησε το όνειρο το 2006.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!