Εξαιρετικά κύλησε η χθεσινή στήλη, αφού η δυάδα που έδωσε ο Γιώργος Τσανάκας πέρασε... σβηστά με απόδοση κοντά στο 4.10 με τις επιλογές του από το Champions League και τη League One, Πάμε να ψάξουμε ανάλογη συνέχεια σήμερα, εδώ όπου ξεχωρίσαμε δύο σημεία από τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00): Δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Φάληρο τον ΠΑΣ Γιάννινα με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό, στη ρεβάνς του 1-1 στους «Ζωσιμάδες». Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την άνετη νίκη 2-0 επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που ήρθε πιο άνετα και... σβηστά από ότι υπολόγιζαν. Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές ενόψει του αποψινού ημιτελικού, τότε αυτομάτως το τρίποντο επί της «Ένωσης» αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Την ίδια ώρα τώρα, οι Γιαννιώτες ζουν και... αναπνέουν για τον σημερινό επαναληπτικό θέλοντας να πανηγυρίσουν μια τεράστια πρόκριση και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πάντως έχει να ανέβει ένα... βουνό, αφού καλείται να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τουλάχιστον μία φορά ώστε να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες έχει. Στα θετικά, το γεγονός πως στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό παρουσίασε καλά δείγματα γραφής (1-1 εντός, 1-0 εκτός).

Οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση, ωστόσο οι τιμές του άσου είναι πολύ χαμηλές. Αξία υπάρχει στο εύρος «2-3 γκολ», καθώς από τη μία ο ΠΑΣ περιμένουμε να παίξει πολύ κλειστά θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα και όπου τον βγάλει και από την άλλη η κρισιμότητα του αγώνα σε συνάρτηση με το σκορ του πρώτου ματς αναμένεται να κάνει την αποψινή αναμέτρηση... παρτίδα σκάκι με μπόλικη τακτική.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι (22:00): Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ο τελικός του Champions League και ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών. Εντούτοις όμως, η μοίρα τα έφερε έτσι με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στα ημιτελικά του θεσμού, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Παρίσι.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το άνετο διπλό επί της Μεντς στο πρωτάθλημα (1-3) παιχνίδι στο οποίο έλαμψε ξανά το άστρο του Κιλιάν Εμπαμπέ με δύο γκολ. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν εκείνος που με τέσσερα γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα και δύο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, χάρισε τις προκρίσεις στους Παριζιάνους στους «16» και τους «8» αντίστοιχα.

Από την άλλη, οι «πολίτες» προέρχονται από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ για τέταρτη διαδοχική σεζόν, επικρατώντας 1-0 της Τότεναμ στον τελικό της περασμένης Κυριακής. Σχετικά εύκολη κρίνεται η διαδρομή τους μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις δύο γερμανικές Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ στη φάση των νοκ άουτ. Και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια εμφάνισαν «2-3 γκολ».

Αμφότερες με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, σκοράρουν κατά ριπάς από την αρχή της σεζόν. Αδικαιολόγητως ο μεγάλος φαβοριτισμός της Σίτι μέσα στο Παρίσι, τη στιγμή άλλωστε που η Παρί θα έχει στη φαρέτρα της όλα τα διαθέσιμα «όπλα», συν την επιστροφή του στόπερ Μαρκίνιος. Αξίζει το ρίσκο στον άσο, σε τιμές κοντά στο 3.30.

Προτάσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: 2-3 γκολ 2.00
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι 1 3.30

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube