Στους μεγάλους συλλόγους συνηθίζεται να γίνεται μία πρώτη προεργασία – προετοιμασία πολύ καιρό πριν από την εκάστοτε μεταγραφική περίοδο.

Έτσι και στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, ώστε να είναι έτοιμοι τον Ιανουάριο και τις προτάσεις που θα γίνουν στον Πάουλο Μπέντο για την ενίσχυση της ομάδας του.

Εκείνο, όμως, που προκύπτει είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν «καίγεται» για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, αφού έχει ως πρώτο μέλημα να δέσουν οι παίκτες που έχει τώρα στη διάθεσή του. Παράλληλα, πρόθεση του 47χρονου προπονητή είναι να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, αφού αυτή τη στιγμή γίνονται προπονήσεις με 31 παίκτες, σχεδόν τρεις ενδεκάδες δηλαδή!

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο θα έχει η πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας στο Europa League, στο οποίο με μία ισοπαλία με την Γιούνγκ Μπόις θα κλειδώσει η πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Πρώτος στόχος, πάντως, παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για αριστερό μπακ, με την περίπτωση του Μεντί της Χάβρης να παραμένει δύσκολη, αφού η γαλλική ομάδα δείχνει πως ποντάρει πολλά στην παρουσία του νεαρού άσου για την επιστροφή της στην Ligue 1.

Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Γκονσάλο Πασιένσια στην επίθεση, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος θα επιστρέψει πρόωρα στην Πόρτο, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, έχει δικαίωμα για τρεις αλλαγές, με μία από αυτές να είναι σίγουρα του Πάρντο που δείχνει να ανεβαίνει και σίγουρα θα εμπιστευτεί περισσότερο στο β’ μισό της σεζόν ο Μπέντο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν έχει γίνει καμία επί της ουσίας συζήτηση ανάμεσα στον Πορτογάλο τεχνικό και τη διοίκηση του συλλόγου για τα μεταγραφικά, κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ησαΐας Ματιάμπα στο «ALL IN»: «Ο γιος μου μπορεί να είναι ό,τι ομάδα θέλει, απλά θα άλλαζε οικογένεια»

Ντάνι Γκαρθία στο «ALL IN»: «Έδωσα τα πάντα, απόφαση του Ολυμπιακού να φύγω - Κάτι παραπάνω από φίλοι με Μεντιλίμπαρ»!

O «χορός» στη βροχή και η αποθέωση στον Τζέικομπ... Κλοπ: Η παρακάμερα της νίκης του Παναθηναϊκού στον Βόλο

Τσανάκας: «Η δουλειά του Ιμανόλ που βγαίνει στο χορτάρι και ο... Σμαΐλοβιτς»

Οκτώ συλλήψεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με την Καλαμάτα - Βρέθηκαν ναρκωτικά, λέιζερ και πυρσός

Δεσύλλας: «Σημαντική για πολλούς λόγους η νίκη του Παναθηναϊκού στον Βόλο - Με αλλαγές κόντρα στον Άρη»

Συμπλήρωσε κάρτες ο Σούταλο και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς του Άρη

Αλλαγή ώρας για την πρώτη σέντρα στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Το «ευχαριστώ» της Καλαμάτας στον κόσμο της

Τσακίρης: «Το μόνο ερωτηματικό που μένει να απαντήσει η ΑΕΚ - Η σκέψη που δημιουργεί ο Κοϊτά»