Δέσμευση πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει εντός διετίας τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα ανέλαβε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε πως εάν επιτευχτεί δημοσιονομική υπεραπόδοση θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι απέτυχε να αξιοποιήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει πετύχει την τελευταία διετία μέσω της υπερφορολόγησης ώστε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τους θεσμούς, τονίζοντας ότι οι δανειστές αξίωσαν υψηλούς στόχους ακριβώς επειδή δεν εμπιστευόταν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχει δεχτεί η κυβέρνηση και απέτυχε να αποτρέψει συνιστούν στην ουσία τέταρτο Μνημόνιο, προσθέτοντας πως οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Θέμα πολιτικής βούλησης ο «Ρουβίκωνας»

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» και της ανομίας, είπε πως συνιστά ζήτημα πολιτικής βούλησης, την οποία η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει. αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ΝΔ να αναθεωρήσει στο μέλλον τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι ηγέτες και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά, καθώς αναρτούν μηνύματα και απειλές στο Facebook.

Αντιπαρέβαλε την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών στην Τήνο, όπου δύναμη 10 αστυνομικών συνέλαβε τους δράστες εισβολής, με αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, όπου μετά από επεισόδια έξω από την Βουλή οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ δίνει υπερβολικά μεγάλη αξία στη δράση του Ρουβίκωνα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζουμε εφόδους σε πρεσβείες και σε δημόσιες υπρηεσίες.

Υπογράμμισε δε πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα