Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε απέναντι στην Χράντετς Κράλοβε στο πρώτο ματς των playoffs του Conference League δεχόμενος δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Οι «πράσινοι», ωστόσο, έχουν λόγους να διαμαρτύρονται για την διαιτησία, καθώς πριν τα δύο γκολ των Τσέχων υπάρχουν παραβάσεις, ενώ φαίνεται πως υπάρχει και ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στο 2-0. Για τις δύο από αυτές τις φάσεις, μάλιστα, μίλησε και ο Τζέικομπ Νίστρουπ στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς πάντως να παραβλέπει τις ευθύνες της ομάδας του.

Στο 71', με το σκορ ακόμη στο 2-0, ο Πελίστρι κάνει κούρσα από αριστερά και γυρίζει την μπάλα προς το κέντρο της περιοχής. Αμυνόμενος της Χράντετς Κράλοβε παρεμβαίνει και αλλάζει την πορεία της μπάλας, αλλά φαίνεται πως παρότι προσπαθεί να... καλυφθεί, εκτείνει τον αγκώνα του για να μεγαλώσει τον όγκο του και να βρει την μπάλα. Μάλιστα, το χέρι του εκτείνεται ολόκληρο στην εξέλιξη της φάσης, κάνοντας πιο φανερή την παράβαση. Διαιτητής και VAR, πάντως, δεν θεώρησαν πως υπήρξε πέναλτι.

Δείτε την επίμαχη φάση:



Λίγο πριν το 2-1, ο Ουμάρ τραβάει και ρίχνει τον Κυριακόπουλο στο ξεκίνημα. Στην εξέλιξη οι Τσέχοι σκοράρουν, με τον VAR όμως να μην μπορεί να παρέμβει γιατί η φάση έχει αλλάξει και έχουν μεσολαβήσει περίπου 30 δευτερόλεπτα από το φάουλ στον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού που δεν καταλογίστηκε.

Δείτε το φάουλ στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα του βίντεο:


Στη φάση του 2-2, ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι στην εκτέλεση του φάουλ και πριν την ισοφάριση. Ο κανονισμός ορίζει πως όταν τρεις ή περισσότεροι αμυνόμενοι σχηματίζουν τείχος, όλοι οι επιτιθέμενοι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από το τείχος μέχρι να μπει η μπάλα στο παιχνίδι. Κάτι που δεν βλέπουμε να συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού στο τείχος των πέντε παικτών του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον δύο, ίσως και τρεις, παίκτες της Χράντετς είναι σε απόσταση... επαφής.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με την Καϊράτ Αλμάτι

Το Conference League θυμήθηκε το «αριστούργημα» του Μαρίν κόντρα στη Σάμσουνσπορ!

Η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού: Με Ουναΐ και Κρίστιανσεν, αλλά χωρίς Τσιριβέγια

Κανονικά στην ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού ο Ουναΐ!

Πρεμιέρα με Μπόρατς, φινάλε με Μπράιτον: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο Conference League

Παναθηναϊκός: Συντριπτικά υπέρ του οι πιθανότητες για 24άδα στο Conference League

Παντελίδης: «Κρύβει παγίδες η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό, θέμα χρόνου να δέσουμε με Νίστρουπ»

Η Μπράιτον των Ελλήνων και τα δύσκολα ταξίδια: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Παγκάκης: «Πρόκληση Φράιμπουργκ και Μπράιτον, δεν τρομάζουν τον καλό Παναθηναϊκό οι άλλοι»

Με τη Φράιμπουργκ που διεκδίκησε ευρωπαϊκό τρόπαιο και την… ελληνική Μπράιτον ο Παναθηναϊκός!