Η πρώτη… διερευνητική επαφή έγινε με το πρόσφατο ταξίδι του Γιάννη Αλαφούζου στη Νέα Υόρκη. Μεγάλος στόχος ήταν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ να συναντηθεί με Ελληνες ομογενείς, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές για χορηγίες για τη νέα Λεωφόρο.

Πέρα από τη μια σουίτα που έχουν «κλείσει» προφορικά οι φίλοι του «τριφυλλιού» από τη Νέα Υόρκη και το κόστος της ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, τα πιο… δυνατά πακέτα έρχονται από αλλού! Και θα γίνουν γνωστά στο δεύτερο ταξίδι του προέδρου της ΠΑΕ στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα ατόμων έχει αναλάβει κρούσεις σε μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να «φιξάρει» ραντεβού με τον κ. Αλαφούζο. Γι’ αυτό του ζητήθηκε να ετοιμαστεί ένα αναλυτικό business plan, που θα αφορά προσφορές και κόστη για μεγάλες χορηγίες στη Λεωφόρο.

Χορηγίες που θα αφορούν τις σουίτες, τους πύργους, το πλέγμα εξωτερικά και όχι μόνο.

Η μια εταιρεία είναι η PEPSI. Άνθρωπος της είναι σε επικοινωνία με Ελληνες ομογενείς, οι οποίοι ετοιμάζουν ραντεβού της εταιρείας – κολοσσού με τον κ. Αλαφούζο. Μάλιστα, η PEPSI είχε δώσει και μια μικρή χορηγία στην ποδοσφαιρική ομάδα panatha usa, συνεπώς… έδαφος πρόσφορο υπάρχει. Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει ήδη και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

Η δεύτερη είναι μια φαρμακευτική εταιρεία, μεγάλη, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. Πρόκειται για αμερικανική εταιρεία, με Ελληνα διευθύνοντα σύμβουλο, που είναι «ζεστή», τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, να χορηγήσει το «Απόστολος Νικολαϊδης».

Υπάρχει και μια τρίτη μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στο φαγητό και την εστίαση, ανά την υφήλιο. Εχει έδρα τη Νέα Υόρκη, μεγάλα στελέχη της είναι Ελληνες και ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές για να γίνει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Παράλληλα, γίνονται επαφές και με φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να στηρίξουν οικονομικά την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Το επόμενο διάστημα, οι επαφές αυτές, κυρίως με τις τρεις μεγάλες εταιρείες που σας αναφέραμε, θα κορυφωθούν, με μια ομάδα ατόμων, όπως σας γράψαμε και παραπάνω, να τις έχει αναλάβει. Oι τελικές συζητήσεις των ενδιαφερόμενων και υποψήφιων χορηγών με τον Γιάννη Αλαφούζο, θα γίνουν στο δεύτερο ταξίδι του ισχυρού άνδρα της ομάδας στη Νέα Υόρκη.

Διονύσης Δεσύλλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube